Kamuda Esnek Çalışmaya Devam

Kamuda Esnek Çalışmaya Devam
Kamuda Esnek Çalışmaya Devam
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi sonrasında da etkin hale getirileceğini ifade ederek desteklediği esnek ve uzaktan çalışma modeli kamuda 3 ay sonra tekrar devreye giriyor. Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete ’de yayımlanması ile birlikte coronavirüs salgınına karşı mücadelede riski azaltmak için 3.5 milyon kamu çalışanı için esnek çalışma düzeni tekrar devreye girdi. Kamu kurumlarında 3 aylık bir aradan sonra dönüşümlü, uzaktan çalışma gibi esnek çalışma şekillerine geri dönülürken, dönüşümlü çalışacak olanlar arada ki sürede idari izinli sayılacak. Fiilen çalışma şartı aranan ek ödeme, döner sermayeler gibi mali haklarda ise en ufak bir kesinti yaşanmayacak.

Son Uygulama 1 Haziran’da Son Bulmuştu

1 Haziranda başlayan normalleşme süreci ile birlikte kamu çalışanları için normal mesai süresi geri başlamıştı. Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan genelgeyle kamuda esnek çalışmanın tekrar başlamasına karar verildi. Genelgeyle ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personel bulundurulması şartı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine imkân verildi. Genelge ile salgının yayılımının en aza indirilmesi, modellerinin uygulanması talep ediliyor.

İdari İzinli Sayılacaklar

Dönüşümlü çalışa modeli ile fiilen göreve gelmeyen kamu çalışanları bu sürede idari izinli sayılacak. Bu çalışanlar idari izinli oldukları sürece normal hizmetlerini ve fiili görevlerini yerine getirmiş sayılacaklar. Bu süreçte tüm kamu çalışanlarının mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı olacak ve hiçbir hak kaybı yaşamayacaklar. Esnek mesai kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personel bulundurulması koşuluyla sağlanacak. İlgili kurumdaki personel sayısı dikkat edilerek vardiyalı, dönüşümlü çalışma imkanı sağlanacak. 

Çalışanların Maaşında Kayıp Olmayacak

Uzaktan çalışma ile ilgili süreç ise kamu kurum ve kuruluşlarında ki yetkili müdür ve yöneticiler tarafından belirlenecek. Burada esas kriter hizmetin aksatılmaması olarak ön görülüyor. Uzaktan ve esnek çalışma modeli boyunca çalışanların maaşlarında hiçbir gelir kaybı olmayacağı gibi aynı zamanda tüm ek ödemelerini de aynı şekilde alabilecekler.

Kamuda Esnek Çalışmaya Devam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın