Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı
Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi sürecinde oldukça zor anlar yaşayan çalışanları oldukça yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2 ay daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Daha önce 31 Ağustos tarihine kadar uzatılan Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması ekonomik olarak toparlanmanın tam olarak yaşanmaması ve ikinci dalga riskinin artması ile birlikte Ekim ayının sonuna kadar uzatıldı. Uzmanlar bu sürenin uzatılmasının salgının seyrine göre 2020 yılı sonunu bulabileceğini ön görüyor.

İkinci Dalga Endişesi İle Tekrar Uzatma Yaşanabilir

Türkiye’de yaklaşık 3 haftadır vaka sayılarının 1500 seviyelerinde olması ve yaklaşan sonbahar mevsimi ile birlikte vaka sayılarının daha da artmasının beklenmesi nedeniyle Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının tekrar uzatılmasının oldukça yüksek ihtimal olduğu ifade ediliyor. Kısa Çalışma Ödeneği yani KÇÖ uygulaması süresini uzatma yetkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bulunuyor. Temmuz ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yasa ile Cumhurbaşkanı’nın KÇÖ süresini 6 ay daha bütün sektörler için uzatabilme yetkisi verilmişti.

Bu yetki ile birlikte KÇÖ’nin 31 Aralık 2020 tarihine kadar yasal olarak uzatılmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor. KÇÖ tahminler doğru çıkar ve sene sonuna kadar tekrar uzatılırsa böylece mart ayından bu yana kısa zamanlı çalışma ödeneği alan işçi ve çalışanlar 2020 yılında sadece ocak ve şubat maaşlarını tam almış olacaklar. Korkulan bir diğer husus ise Sonbahar aylarında başlaması beklenen ve ilk dalgaya göre çok daha kuvvetli olacağı ön görülen korona virüs ikinci dalgası ile birlikte Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının 2021 yılının ilk çeyreğinde de devam etmesi oluyor.

Çalışanlar Geçim Sıkıntısı Yaşıyor

Kısa Çalışma Ödeneği ile birlikte maaşlarının ancak bir kısmını alabilen yüzbinlerce çalışan ise maddi anlamda odlukça zor anlar yaşıyor. 2622 TL bürüt ücret alan bir çalışan Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması ile birlikte sadece 1561 YL alabiliyor. Kısa çalışma ödeneği uygulamasında en fazla 4 bin 380 TL ödeme yapılıyor.

Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın