Kömür Ocağında Meydana Gelen Göçük Can Aldı

Kömür Ocağında Meydana Gelen Göçük Can Aldı
Kömür Ocağında Meydana Gelen Göçük Can Aldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ne yazık ki madencilik ülkemizde ki en riskli ve işçi hayatının en az değer veriliği meslek guruplarının başında geliyor. Bunun en son ve acı örneği ise Zonguldak’ta yaşandı. Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından işletilen maden ocağında meydana gelen göçük faciasında,  maden çalışanı 25 yaşında ki Yunus Oku hayatını kaybediyor. Yunus Oku’nun 2019 yılında gerçekleştirilen kura sonucunda işe girdiği ve son dönemin en popüler dizileri arasında yer alan Çukur dizisinde de bir dönem figüranlık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Kura İle İşe Başlamıştı

Yunus Oku 2019 yılında gerçekleştirilen 1500 kişilik maden işçisi alımında yapılan kura ile Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde iş başı yaptığı ortaya çıktı. Talihsiz madencinin ölüm haberi çalışma arkadaşları, ailesi ve dostlarını yasa boğdu. Türkiye Taş Kömürü yetkilileri madende meydana gelen göçükle ilgili resmi bir açıklama yapmazken, soruşturmanın devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Hayatını kaybeden Yunus Oku’nun mesai arkadaşları ile Oku’nun madene girmeden önce her zaman tüm iş ve güvenlik önlemlerini aldığının altını çizdikleri görülüyor.

Talihsiz genç maden ocağında ki göçükten çıkarıldıktan sonra çağırılın 112 Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bilgisi verildi. Fakat talihsiz gencin üzerine çok büyük kömür parçası düşmesi sonucu Yunus Oku kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere hayatını kaybediyor. Ülkemizde son 10 yılda başta özle sektör olmak üzere yüzlerce maden kazansında çok sayıda madencinin hayatını kaybetmesine rağmen hala iş güvenliği anlamında caydırıcı önlemlerin alınmadığı görülüyor. Bu noktada maden kazaları anlamında Türkiye en kötü sicile sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Kazanın Ardından Göçük Oluşan Bölgede Çalışmalar Durduruldu

Gerçekleşen göçük sonrasında hem bölgenin güvenli hale getirilmesi hem de savcı incelemesinin gerçekleştirilmesi amacıyla göçük oluşan bölgede çalışmaların durdurulduğu belirtiliyor. Yapılan soruşturmada ise olay ile ilgili herhangi bir ihmal durumunun olup olmadığı araştırılıyor. Araştırma sonucuna göre soruşturma açılıp açılmayacağı kararı verileceği belirtiliyor.

Kömür Ocağında Meydana Gelen Göçük Can Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın