Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılacak

Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılacak
Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konu ile ilgili olarak çalışan kesimin yaptığı haklı itirazlar sonunda duyuldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda harekete geçti. Konu ile ilgili olarak uzun süredir mücadele veren sendikalar yeni tip corona virüsün (Covid-19) meslek hastalığı olarak değerlendirilmesi önerisinin Türkiye Büyüt Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini kamuoyuna duyurdular. 

Tepkiler İşe Yaradı

Pandemi sürecinde korona virüse yakalanan ve hayatını kaybeden çok sayıda çalışanın korona virüsün meslek hastalığı sayılmaması nedeniyle haklarını alamıyorlardı. Çalışanların aylar süren mücadelesi sonrasında bu konu ile ilgili olarak yaşanan gelişme geç alınmış bir karar olarak yorumlandı. Konu ile ilgili olarak sendikalardan yapılan açıklamada yapılan açıklamada ”Corona virüsün ülkemizde görülmeye başladığı süreçten itibaren iş yerleri önünde yapılan eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle gerçekleştirilen görüşmeler, siyasi parti milletvekilleri ile sürekli olarak sağlanan iletişim, neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde oldukça değerli bir adım atıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Bugün alınan umut verici gelişme doğrultusunda Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm parti milletvekillerinin ortak görüşü ile birlikte corona virüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmasına karar verildiği belirtiliyor. Bu noktadan sonra bu komisyon kararın yasaya dönüşmesi için komisyon başkanı ve milletvekillerinin vakit kaybetmeden harekete geçecekleri yönünde bilgi verdikleri aktarıldı. Sendikalar sürecin takipçisi olunacağı ve bu kararın yasalaşıncaya kadar takipçisi olacaklarını açıkladılar. Yasasın yıl bitmeden TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

Yasasın Tüm Çalışanları Kapsaması Talep Ediliyor

Her ne kadar TBMM Sağlık Komisyonunda sağlık çalışanları içi corona virüs meslek hastalığı sayılmasına karar verilse de sendikalar bu kararın çalışırken bu virüsü kapan tüm çalışanları kapsaması talebinde bulunuyor. Sendikaların bu yönde ki talepleri konu ile ilgili yasa tasarısı hazırlanırken yoğun bir şekilde ortaya koyacakları bilgisi veriliyor.  Sağlık çalışanları için Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasına yönelik yasa TBMM’de kabul edilirse bu yasadan virüs nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlıkçılarında faydalanabileceği ifade ediliyor.

Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın