KYK 500 Memur Alımı Sözlü Sınavı Kılavuzu Yayımlandı

KYK 500 Memur Alımı Sözlü Sınavı Kılavuzu Yayımlandı
KYK 500 Memur Alımı Sözlü Sınavı Kılavuzu Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi ve Yurtlar Kurumuna KYK 500 yurt yönetim personeli alımı kapsamında sözlü sınav tarihleri ve sözlü sınavın nasıl yapılacağına dair tüm detaylar açıklandı. KYK 500 sözleşmeli personel alımı sınavları 15 Mart ile 26 Mart 2021 tarihleri arasında olacak. Adayların sınavda uyması gereken kurallar, sıanva gelirken getireceği belgelerle sınav konularına dair detayları bu haberimizde hazırladık.

KYK 500 Memur Alımı Sözlü Sınav Konuları

Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.) olmak üzere 50 puan olarak değerlendirilecek. 10’ar puan olarak değerlendirilecek konu ve hükümler:

Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, Genel kültürü ve genel yeteneği, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı ise her biri 10’ar puan olmak üzere toplamda 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Sınava Gerilecek Belgeler

KYK 500 memur alımı için adaylar sınav giriş belgeleri ile birlikte kimlik belgelerini getirmeleri gerekiyor. Pasaport veya nüfus cüzdanı da kullanılabilecek. Bunların dışında farklı belgeler geçerli olmayacak.

Sınav Değerlendirmesi Nasıl Olacak?

Sınavda adayların en az 70 puan alması gerekiyor. Sözlü sınavda puanlar her bir komisyon üyesinin verdikleri not bazında ayrı ayrı hesaplanarak en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak. Başarı sıralaması için sözlü sınav puanı esas alınacak. Sözlü sınav puanı eşit olan adayların KPSS puanlarına bakılacak. O da eşitse mezuniyet tarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecek.

Sözlü Sınav Kuralları

Adayların güncel HES kodu almaları gerekmektedir. Ayrıca sözlü sınav için Ankara’ya geleceklerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor. Tüm alanlarda maske takılması zorunlu olmakla beraber maskeyi çene altında tutanlara idari para cezası uygulanabileceği belirtildi.

Sözlü sınav uygulama kılavuzu.

KYK 500 Memur Alımı Sözlü Sınavı Kılavuzu Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın