LGS 2. Tercih Başvuru Tarihi Belli

LGS 2. Tercih Başvuru Tarihi Belli
LGS 2. Tercih Başvuru Tarihi Belli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı LGS raporuna göre, fen liseleri, Anadolu liseleri ve sosyal bilimler liselerine yüzde 100 kontenjan doluluğu sağlandığı görülüyor. Anadolu İmam Hatip Liselerin yüzde 99,8, Mesleki Ve Teknik Anadolu liselerinde ise yüzde 98 doluluk oranı sağlandı. Bu noktadan sonra tüm gözler ise öğrencilerin nakil işlemleri ve boş kalan kontenjanlara yapılacak 2. Tercihlerin başlayacağı tarihe çevriliyor.

2. Tercihler 17 Ağustos Tarihinde Başlıyor

İlk yerleştirme tercihleri sonucunda yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ise yerleştirme süreci ikinci tercihler ve nakil işlemleri ile devam ediyor. Bu doğrultuda 10-14 Ağustos tarihleri arasında birinci nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos’ta açıklanıyor. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise, 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos’ta açıklanması ile birlikte merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme aşaması tamamlanmış oluyor.

Bu aşamadan sonra ise yaptığı tercihlerde hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınarak ve 28 Ağustos’ta yerleştirme tamamlanmış olacak. Böylece 31 Ağustos tarihi itibari ile herkes hangi okula gideceğini tam olarak bilmiş olacak.

Boş Kontenjanlar Nasıl Sorgulanacak?

LGS ilk yerleştirmelerinin ardından boş kontenjanlar en çok merak edilen konuların başında geliyor. Boş kontenjanlara yerleşmek isteyen adaylar nerelerde boş kontenjan bulunduğunu ise E-Okul ana sayfasındaki modül üzerinden görebilecek. Yine bu sene ilk defa uygulamaya geçen 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında 9. sınıfı tamamlayarak 10 uncu sınıfa geçen öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemleri Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu okullardaki alanlara yapılacak.

Alan değiştirmek isteyen veya başka okullardaki alanlara geçmek isteyen öğrencilerin geçiş işlemleri ise 7 Ağustos tarihinde E-Okul sisteminde “Nakil Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri” bölümünde ilan edilmesi ile başlamış oldu.

LGS 2. Tercih Başvuru Tarihi Belli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın