LGS’de Doğru Tercih Nasıl Yapılmalı? LGS Son Tercih Tarihi

LGS'de Doğru Tercih Nasıl Yapılmalı? LGS Son Tercih Tarihi
LGS'de Doğru Tercih Nasıl Yapılmalı? LGS Son Tercih Tarihi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liseye Geçiş Sınavı’na katılan öğrenciler 5 Temmuz’dan itibaren tercih yapmaya başladı. Sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklanmış. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler öğrenciler tarafından yapılıyor. Kariyer hedefleri etkileyecek sınavlardan bir tanesi olan LGS sonrası yüz binlerce öğrenci iyi bir liseye yerleşmeyi hayal ediyor. Tercihler öğrencilerin dönüm noktası olabiliyor. Uzmanlar tercihler konusunda öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Emek Durumu Önemli

Sınav sonucuna bakmadan bu tercihin bir basamak olduğu unutmamanız gerekiyor. Bu nedenle öğrenciler, verdikleri emek için gurur duymalıdır. Ailelerin bu süreçte çocuklarına destek vermesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar sınav sonucunun beklentinin altında kaldıysa çok fazla tepki vermemeleri konusunda da uyardı. Sınav sonucu beklentileri karşılaması durumunda çocukların çalışma performansı takdir edilmelidir. Aileler, sınavdan daha çok verilen emeğin önemli olduğu her fırsatta belirtmeleri gerekiyor. 

Nasıl Bir Yol Takip Edilmelidir?

Tüm öğrenciler ve veliler yerleştirme kılavuzunu titizlikle incelemelidir. Yayımlanan kılavuza göre tercih işlemleri 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. LGS tercih işlemleri öğrencilerin kariyer tercihlerine göre yapılması gerekiyor. Tercih işlemleri yapılırken bir önceki döneme ait okulların yüzdelik dilimleri baz alınmalıdır. Tercih işlemleri sırasında öğrencinin Türkiye geneli başarı sırasına göre rota belirlemeleri gerekiyor.

LGS’de Doğru Tercih Nasıl Yapılmalı? LGS Son Tercih Tarihi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın