MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan En Güncel Açıklamalar

MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan En Güncel Açıklamalar
MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan En Güncel Açıklamalar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk, Ankara’daki Gümüşoluk İlkokulu’nda, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme tedbirleri kapsamında “Okulum Temiz Belgesi” takdim törenine katıldı. Bakan Selçuk’un burada okulların açılması ile ilgili en güncel ve önemli gelişmeleri aktardı.

Ziya Selçuk konuşmasında; Bütün çabalarının okulların 21 Eylül’de açılması yönünde olduğunu özellikle vurguladığı görüldü. Ziya Selçuk Olası tüm koşullara göre planlarının hazır olduğunu belirterek 21 Eylül’de ders zili çaldığı zaman bir okulun hangi mekanında ne yapacağız nasıl yapacağız, hangi davranışlar ortaya koyulacak, servis araçları için hangi kurallar geçerli ayrı simülasyonlar gerçekleştirdiği bilgisini paylaştığı görüldü.

2000 Denetmen Görev Alacak

Ziya Selçuk sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimin başlaması ve yürütülmesi için okullarda 2000 denetmen görev alacağını belirti. Bakan konuşmasının devamına hangi okulun hangi ihtiyaç içerisinde olduğunu, belirli listelerle ortaya koydukları ve yol haritalarının yüzde yüz net olduğunu aktardı. Selçuk okulların temiz olmasını, hijyen denetiminin sağlıklı yapılmasını teşvik etmeye yönelik çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını vurguladığı görüldü.

Takip Etmek İçin Yazılım Hazırladık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların corona virüs kapsamında tam hazır hale getirilmesinin yanında bunun sürekliliğini kılmak içinde çalıştıklarını belirtti. Okulun yeterlilik belgesini almasının yetmeyeceğini devamında bu durumunda sürdürülebilirlik sağlaması gerektiğini belirtiği görüldü. Ziya Selçuk dezenfektan ve maske konusunda herhangi bir endişelerinin olmadığını vurguladı. Bu konuda öğrenci basıl destek olunacağı konusunda da planlamanın yapıldığı bilgisini verdi. Ziya Selçuk yaklaşık 1 milyon eğitimcinin cevabını merakla beklediği soru hakkında ise açıklama yapmadığı görüldü.

Öğretmenlerin sene başı seminerlerinin 24 Ağustos tarihinde yüz yüze başlayacak olması dolayısıyla özellikle sosyal medyada yoğun bir eleştiri yapıldığı görülüyor. 1 milyon öğretmenin seminer için yer değiştirecek olmasının büyük risk olduğu ve seminerin daha önce yapıldığı gibi online olarak yapılması eğitim camiası tarafından talep ediliyor. Ziya Selçuk’un bu konu ile ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan En Güncel Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın