MEB KDV İndirimi Konusunda Özel Okulları

MEB KDV İndirimi Konusunda Özel Okulları
MEB KDV İndirimi Konusunda Özel Okulları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemisinin en çok etkilediği sektörlerin başında eğitim sektörü geliyor. Özellikle özel eğitim kurumlarının bu süreçten oldukça olumsuz etkilendiği görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu etkiyi en aza indirmek adına geçtiğimiz günlerde özel öğretim kurumlarının, eğitim ve öğretim hizmetlerinden alınan Katma Değer Vergisi’ni yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına çekmişti.

Alınan bu karar ile birlikte özle eğitim kurumlarının ücretlerinde düşüş yaşanması amaçlanıyordu. Fakat pek çok özel eğitim kurumunun veli ve kursiyerlerden aldığı yüzde 8 KDV oranlı ücrete rağmen yapılan KDV indirimini geri iade etmek istemediği yönünde şikâyetler alınıyordu.

MEB Devreye Girdi

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde ki tüm il milli eğitim müdürlüklerine, değişiklik öncesinde ki yüzde 8 KDV oranına tabi eğitim ve öğretim hizmetindeki KDV oranının yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili resmi yazının gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Gönderilen bu resmi yazının içeriğinde, Cumhurbaşkanı Kararı ile üniversiteler, yüksekokullar ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullar da dahil eğitim kurumlarında, 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021 arasında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için vergi oranının yüzde 1 olarak uygulanacağı bilgisi hatırlatılıyor. 

Gönderilen resmi yazıda, “Yapılan bu değişikliğin gereği doğrultusunda ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının sözü edilen tarihler arasında verecekleri eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine katma değer vergisi oranını yüzde 1 olarak yansıtmaları, 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021’de verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade edilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İndirim Yapmayan Özel Eğitim Kurumları Uyarılacak

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü gönderdiği resmi yazıda belirtilen hususlara uymadığı tespit edilen kurumlara aynı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu’nun 7’nci maddesinin ikinci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanacağı belirtiliyor. Bu sebeple KDV indirimi konusunda özel öğretim kurumlarının uyarılması talep ediliyor. Bu yazı sonrasında özel eğitim kurumlarının KDV iadesine yönelik çalışmalarına hız verdikleri ifade ediliyor.

MEB KDV İndirimi Konusunda Özel Okulları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın