Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okulların Açılmasıyla İlgili Senaryoları Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okulların Açılmasıyla İlgili Senaryoları Açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okulların Açılmasıyla İlgili Senaryoları Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar Almadan Önce Değerlendirme Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek yetkilisi Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılma tarihi ve yeni dönem senaryoları konusunda açıklamalarda bulundu. Selçuk, hiçbir öğretmen ve çocuğun riske gireceği durum olmamasına odaklandıklarını belirtti. Bu konunun tartışılmaya bile açık olmadığını ekledi.  Karar almadan önce hekimlere danıştıklarını belirten Selçuk,  farklı ülkelerdeki tabloları da takip ettiklerini ifade etti. Bu kapsamda okulların açılmasıyla alakalı ulusal bir meselenin söz konusu olduğunu ifade etti ve ekledi: 

“Şuna inansın, güvensin toplum, böyle bir karar alınırken eğer veri yoksa ortada, eğer riskle ilgili durumlarda bir takım sıkıntı varsa asla bir karar almayız, şu yönde veya bu yönde… Toplum buna şiddetle inansın ve bir şekilde bizim bu konularda verilecek kararı çok büyük bir dikkatle verdiğimizi muhakkak surette görsünler.”

Maske Üretiminde Meslek Liseleri Öne Çıktı

Korona virüs salgını nedeniyle toplumun her kesimi tarafından ihtiyaç duyulan maskelerde meslek liselerinin üretimi dikkat çekiyor. Pandemi sürecinde gereken malzemelerde meslek liselerinin dezenfektan da ürettiğini belirten Selçuk, dışarıya da verilen bir malzemeden bahsetti. Solunum cihazıyla alakalı olarak da üretimin gerçekleştirileceğini ekledi.

4 Senaryo Üzerinde Duruluyor

Bakan Selçuk, eğitim sisteminin işleyişine yönelik olarak 4 senaryoda çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. Senaryolardan birine göre okullar,  kısıtlama olmadan açık olabilir. İkinci senaryoya göre okullar tamamen kapalı olabilir ve çevrimiçi şekilde dersler sürdürülebilir.  Başka bir olasılıkta seyreltilmiş bir eğitim sistemiyle okullar belirli günlerde açık olabilir. Sınıf durumuna göre ders saatleri azalabilir veya müfredatta seyrelmeye gidilebilir. Yani bir kısım dersler okulda bir kısım dersler ise online şekilde evde sürdürülebilir.

Ayrıca evde derslere alternatif iyileştirmeler de eklenebilir.  Ziya Selçuk tarafından açıklanan başka bir senaryo ise sadece riskli şehirlerde önlemlerin alınması doğrultusunda. Kalan şehirlerde de sistemin normal şekilde devam etmesi başka bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor.  Bu olasılıkların kesinlik açısından ele alınmaması gerektiği vurgulanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okulların Açılmasıyla İlgili Senaryoları Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın