Milli Savunma Bakanlığı 2021 Yılı Subay Alımı Başvurular Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 Yılı Subay Alımı Başvurular Başladı
Milli Savunma Bakanlığı 2021 Yılı Subay Alımı Başvurular Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alınacak personellerin 2021 yılı dış kaynaktan Hukuk Sınıfı Kadın Erkek Muvazzaf Subay olarak kurum bünyesinde istihdam edileceği belirtiliyor.

Başvuru zamanı ve şekli

Adaylar ön başvurularını 14 Şubat 2021 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar kurum internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru nasıl yapılacak

Adaylar kurum internet sitesine girdikten sonra e-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır. 

Adaylarda aranan genel nitelikler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak ya da soruşturma veya kovuşturma altında bulunmamak, Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisaklı bulunmamak, Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak,  Erkek adaylar için yedek subay olma koşullarını taşımak, Dış kaynaktan başvuran adaylar için Fiziki Yeterlilik Testinde (FYT) başarılı olmak ve Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.

Öğrenim ile ilgili nitelikler

Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmak, Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek. 

Yaş ile ilgili nitelikler

1 Ocak 2021 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (1 Ocak 1994 ve daha sonraki tarih doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (1 Ocak 1989 ve daha sonraki tarih doğumlular).

Başvuru kılavuzu.

Milli Savunma Bakanlığı 2021 Yılı Subay Alımı Başvurular Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın