Minik Elif’in Mucize Kurtuluşu

Minik Elif’in Mucize Kurtuluşu
Minik Elif’in Mucize Kurtuluşu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu giderek artarken tam 65 saat sonra gelen mucize kurtuluş haberi hem büyük bir sevinç yarattı hem de enkaz altında yakınları olanlar için umutların tükenmemesi adına büyük moral kaynağı oldu.

65 Saat Sonra Gelen Mucize

Depremlerde genel itibari ile ilk 24 saat enkaz altında kurtarma anlamında oldukça önemlidir. İlk 24 saatten sonra umutlar giderek azalırken 48 saat sonra ise kurtulma şansı son derece düşüyor. Fakat İzmir depreminden tam 65 saat sonra gelen mucize kurtuluş herkesi sevince boğdu. Yıkılan Doğanlar apartmanının enkazından 3 yaşındaki Elif Perinçek sağ olarak çıkartıldı. Enkazdan çıkartılan minik Elif bebeğin ilk müdahalesi UMKE ekiplerince gerçekleştirdi.

Daha sonra ister bölgede bulunan halk ve kurtarma ekiplerinin alkışları eşliğinde ambulansa konularak hastaneye kaldırıldığı görüldü. Minik Elif İzmir depreminde enkaz altından sağ kurtarılan 106’ncı kişi olarak kayıtlara geçti. Elif’in annesi Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikizleri Ezel ve Elzem de daha önce enkazdan yaralı olarak kurtarılmışlardı. Ailenin diğer çocuğu olan Umut’un ise cansız bedenine ulaşılmış ve büyük bir üzüntü duyulmuştu.

İlk Sevindirici Haberde Gece Saatlerinde Geldi

Minik Elif’ten gelen sevindirici haber ile vatandaşların ve ekiplerin moralleri oldukça artarken günün ilk sevindirici haberi İdil Şirin’den gelmişti. Ekipler, depremde yıkılan Emrah Apartmanı enkazının altında kalan İdil Şirin ile temas kurmayı başarmıştı. Gerçekleştirilen bu temas üzerine gece boyunca zamanla yarışan ekipler oldukça hassas ve aynı zamanda hızlı bir çalışma sergileyerek 14 yaşındaki İdil Şirin enkazdan sağ olarak kurtardılar. Son 2 mucizevi kurtuluş ile birlikte enkaz altından toplamda 106 kişi kurtarılmış oldu. Kurtarma ekipleri 3 gün boyunca neredeyse uyumadan hayat kurtarmaya devam ediyor.  Arama Çalışmalarının 96 saat tamamlanana dek devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Minik Elif’in Mucize Kurtuluşu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın