Mülakatla Personel Alımı İnsan Hakları Eylem Planında Yer Almadı

Mülakatla Personel Alımı İnsan Hakları Eylem Planında Yer Almadı
Mülakatla Personel Alımı İnsan Hakları Eylem Planında Yer Almadı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnsan Hakları Eylem Planı bugün itibarıyla birçok başlık halinde açıklandı. Önemli konu başlıklarının yer aldığı eylem planının 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Fakat en çok merak konusu mülakatla personel alımlarıydı. Gündeme gelmeyen mülakata dair adayların talepleri nelerdir? Detaylar ve mülakatın kalkmasını isteyen KPSS adaylarının beklentileri.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS adayları gerek lisans mezunları olsun, gerek önlisans mezunları olsun gerekse ortaöğretim “lise” mezunları olsun kamuya her türlü personel alımında mülakatın olmamasını talep ediyor ve konunun da gündemden düşürülmemesini bekliyor. A’dan Z’ye diyebileceğimiz ve ayırt edemeyeceğimiz her kesim kamuda mülakatın liyakat ilkesine zarar verdiği görüşünde.

Peki Mülakat Kalkar mı?

Neden olmasın? Konu gündemde kaldığı sürece mülakatın kalması için adayların talepleri, çalışmaları ve tepkileri sürdüğü müddetçe kamunun her alanında mülakat kalkabilir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen alımlarında halen mülakat devam ediyor.

Talepler KPSS ile Mülakat Puanlarının Aynı Olmasını Sağladı

Fakat Bakan Ziya Selçuk’tan sonra KPSS puanı ile mülakat puanlarının aynı verilmesi uygulaması başlatılmıştı. Bu ne demek oluyor. Mülakatın doğru bir uygulama olmadığının, hak ederek alınan KPSS puanına engel teşkil ettiği için MEB’de öğretmen alımlarında mülakatlarda KPSS ile aynı puan veriliyor.

Öte yandan mülakatla KPSS puanı aynı verilecekse aslında doğru olan bu uygulamanın mevzuatlardan da çıkarılarak kamunun boşu boşuna bu tür iş ve işlemlerle meşgul edilmemesi olacaktır. Bunun için de adaylar özellikle sosyal medya başta olmak üzere konuyu bizlerin de desteğiyle gündemde sıcak tutarak mülakatın kaldırılmasına destek olmasıdır.

Mülakatla Personel Alımı İnsan Hakları Eylem Planında Yer Almadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın