Müsteşarlık Sistemine Yeniden Dönüş Tartışılıyor

Müsteşarlık Sistemine Yeniden Dönüş Tartışılıyor
Müsteşarlık Sistemine Yeniden Dönüş Tartışılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkililerden alınan bilgilere göre, yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesi için yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini, son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği öğrenildi. Sistemde yapılası planlanan diğer değişiklikte bazı bakanlıkların bölünmesi ve bakanlık sayısının arttırılması yönünde. Bu çalışma için yapılan açıklamada belirtilen gerekçe ise şu şekilde. “Eskiden üç bakanlığın olan işler bir bakanlıkta toplandı. Bakanlar da altından kalkmada zorluk yaşıyor. Bakan yardımcılığı da işlerin yürütülmesinde az olduğu için İşlerin bu şekilde yürümeyeceği net bir şekilde görüldü. Ama işler bu anlayışla yürümedi. Görev alanlarının daraltılması ve bakan sayısının artırılması formülü gündemde.” Böylece işlerin daha hızlı ve kaliteli olması amaçlanmaktadır.

Bu nedenlerle yapılan çalışma ile müsteşarlık sisteminin yeniden gelmesi gündemde. Kaldırılırken tartışma konusu olan müsteşarlık makamının yeniden gelmesi için yapılan çalışmaların diğer bir amacının da müsteşarların bakanlıların hafızası olduğu ve bu sayede işlerde süreklilik olduğu şeklinde açıklandı. Yine yapılan açıklamada “Müsteşarlıkların kaldırılması o günlerde de tartışılmıştı. Uygun olmayacağı görüşleri vardı. Ama böyle uygun görüldü. Bugüne kadar yaşananlar yapılanın hata olduğunu gösterdi.

Müsteşarlar bakanlığın hem hafızası, hem de bütünsel yöneticileridir. Eskiden bakan olmasa da bakanlık işleri aksamazdı. Hatta birçok milletvekili arkadaşımız seçmenin sorunlarını müsteşarlarla çözerdi. Şimdi müsteşar ve yardımcıları olmayınca her şey ortada kaldı. Müsteşarlık sistemine dönülmesi için görüşler giderek ağırlık kazanıyor. Son kararı Cumhurbaşkanımız verecek.” Şeklinde ifadeler yer aldı.

Yeniden Müsteşarlık Geliyor

Yapılan çalışmalarda sona gelindiği bilgisi alınırken, son söz için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek. Olumlu olursa hem müsteşarlık geri gelecek hem de bazı bakanlıklar ayrılacak. Görev alanları azalırken, bakanlık sayıları da artacak. Böylelikle işlerin daha hızlı yapılması amaçlanırken, bakanlık sayısının artması ile daha kaliteli çalışma ortamı sağlanması amaçlanmaktadır.

Yapılan çalışmalarda sona gelinirken, çalışmanın yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne getirileceği belirtildi. Son söz için karar beklenirken, olumlu olması halinde bakanlık sayılarında değişikliklerin olabileceği belirtildi.

Müsteşarlık Sistemine Yeniden Dönüş Tartışılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın