Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri Başlıyor

Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri Başlıyor
Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ağustos ayına olarak hak edilen 1070 TL’lik Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Eylül’de başlayacağı müjdesini verdi. Ödemelerin 8 Eylül’den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacağını belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin daha önceki aylarda olduğu gibi banka hesapları üzerinden yapılacağını bilgisini tekrarladığı görüldü.

Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan hak sahiplerinin ise ’Nakdi Ücret Desteği’’ ödemelerinin PTT aracılığıyla yapılacağı bilgisini paylaştı. Bakan Selçuk “Ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül’de, 6-8 olanlara 9 Eylül’de yapılacak” açıklamasında bulundu.

Nakdi Destek Ücret Desteği Artabilir

Şuan itibari ile 1070 TL olan ’Nakdi Ücret Desteği’’ ücretinin ücretsiz izne ayrılma uygulamasının devam etmesi durumunda önümüzdeki aylarda artırılabileceği kulislerde konuşuluyor. Özellikle dünya genelinde sonbahar ile birlikte ilkine göre çok daha fazla etkili olması beklenen corona virüs ikinci dalgasının gelmesi durumunda işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izne yollama uygulamasının 2021 yılının ilk çeyreğine sarkabileceği ifade ediliyor. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen ‘’Nakdi Ücret Desteği’’ ücretinin arttırılması ve 2021 yılı itibari ile 1270 TL’ye çıkartılması bekleniyor.

Bakanlıktan Yeni Yardım Hamlesi

‘’Nakdi Ücret Desteği’’ ücreti ile yüzbinlerce çalışana verilen bu desteğin miktar anlamında yetersiz kaldığı yönünde eleştiriler yapılıyordu. Bu sebeple Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir yardım düzenlemesi yapılması planlanıyor. Bu yardımın 4 ay süre ile ’Nakdi Ücret Desteği’’ ücreti alanlara yapılacağı ve tek seferliğe mahsus olacağı ifade ediliyor. Yardımın miktarı konusunda çalışma devam ederken bu yardımın 1500 TL ile 2000 TL arasında bir bedel olacağı ifade ediliyor. Bu yardım ile birlikte pandemi sürecinde oldukça zor durumda kalan ve aldıkları 1070 TL destek ile geçinmeye çalışan yüzbinlerce kişinin rahat bir nefes almadı bekleniyor.

Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın