Nisan’dan Daha Kötü Durumdayız

Nisan’dan Daha Kötü Durumdayız
Nisan’dan Daha Kötü Durumdayız
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip korona virüs aylar sonra ilk kez 2 bin vaka sayısının üzerine çıktı. Ayrıca İstanbul’daki durumun endişe verici olduğu da yetkili makamlar tarafından dile getirilmekte. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek “Son 1 ayda Çağa’da PCR testi pozitif çıkanların sayısı 3’e katlandı. İyileşip pıhtıdan ölenler var” diye açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgınında vaka sayısı aylar sonra ilk kez 2 binin üzerine çıktı. Bunun üzerine yetkililer özellikle İstanbul için dikkat çekiyorlar. Tütek yaptığı açıklamada son bir ayda yapılan testlerde pozitif vaka sayılarının 3 katına çıktığını belirtti.

Nisan ve Mayıs’tan Daha Kötü Durumdayız

Ayrıca mevcut vaka sayısı ve yükünün Nisan ayından daha kötü uyarından bulunan Tütek “Test pozitiflik oranımız Haziran ve Temmuz’da yüzde 5’e gerilemişti. Ancak Ağustos ve Eylül döneminde önce yüzde 12 ardından yüzde 15 olan pozitif oranı şuan yüzde 35’e ulaşmış durumda. Maalesef bu oranların katlanarak artacağından endişeliyiz. Ancak gidişat hiç iyi değil. Vatandaşlarımız bu uyarılarımızı belki kanıksadı, belki de sıkıldı veya dikkate almaktan vazgeçti. Bir de atın ölümü arpadan olsun diyerek önemsemeyenler var. Herkes şunu bilsin ki, Nisan ve Mayıs döneminden daha kötü durumdayız. Kamu hastanelerindeki yataklar dolmaya başladı. Bu gidişat devam ederse boş yatak bulmakta sıkıntı yaşanır. Artık tek vücut halinde Kovid -19 seferberliği ilan etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tek Etkili Yol Aşı

Test sonuçlarına göre çok sayıda 30 ile 40 yaş arası olduğunu belirten Tütek şu uyarılarda bulundu. Tek çare olarak aşıyı gördüğünü belirten Tütek “Bu nedenle aşıya erişene kadar tıpkı Nisan, Mayıs dönemindeki gibi çok disiplinli davranmalıyız. Salgın daha da kötüye gidecek. Bugünleri mumla arayabiliriz. Vatandaş durumun ciddiyetinin farkında değil. Hastaların yüzde 95’i Kovid-19’u hafif semptomlarla atlattığı için önemsemiyor ancak bu vurdumduymazlığın sonu iyi olmaz.” şeklinde konuştu. Ayrıca Covid-19 pandemi için özel üretilmiş bir ilacın olmadığı söyleyen Tütek, şu anda en etkili mücadelenin kortizon olduğu vurgusunu yaptı.

Nisan’dan Daha Kötü Durumdayız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın