Normalleşme Başlamadan Yeni Kısıtlama Kararları Açıklandı

Normalleşme Başlamadan Yeni Kısıtlama Kararları Açıklandı
Normalleşme Başlamadan Yeni Kısıtlama Kararları Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs Bilim Kurulu kararları sonrasında tüm illerde “yerinde karar” mekanizması kapsamında kısıtlamaların gevşetilmesi veya tam tersi olarak daha da sıkılaştırması yönünde kararlar 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla başlayacak.

İller bazında İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından valiliklerce yeni kısıtlama kararları veya esnemeye dair kararlar alınabilecek. Fakat bazı illerde son iki haftalık il bazında vaka sayıları sonucu yeni kısıtlama kararları da geldi.

Yeni Yasak Kararı Alınan İller

Sakarya‘da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni yasak kararları ve tedbirlere dair kararlar alındı. Sakarya Valiliği açıkladı! İl hıfzıssıhha kurulu tarafından yapılan toplantı neticesinde ildeki vaka sayılarındaki artışın önüne geçilebilmesi için yeni tedbirlerin alındığı açıklandı.

Sakarya ili genelinde düğün, nişan, nikah, kız isteme vb. etkinliklerle ilgili yasak kararı alındı. Öte yandan tüm spor salonlarının faaliyetleri de durduruluyor. Ayrıca tüm toplu kullanım mekanlarının kapatılmasına karar verildi. Evlerle ilgili olarak tedbirler kapsamında “gün, mevlit, taziye, kutlama vb.” olarak insanların bir araya gelmesine sebep olacak etkinlikler de yasaklandı.

1 Mart’tan itibaren Sakarya’da yeni yasaklar başlıyor ve 15 gün süreyle bu yasakların uygulanması kararı alındı.

Samsun’da da yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler açıklandı. Kalabalık caddelere HES kodu ile girilebilecek. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı ile Mecidiye Caddelerinde uygulanmaya başlandığı kamuoyuyla paylaşıldı.

Öte yandan birkaç ailenin bir araya gelmesi, cenazelerin 30 kişi ile sınırlandırmasına rağmen katılımın yoğun olması kette vaka sayılarını ve bulaş oranını daha da artırdığı açıklandı. Bu kapsamda denetim ekiplerinin daha yoğun bir çalışmayla suistimal edilen muafiyet durumlarının engelleneceği ve vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasının beklendiği açıklandı.

Normalleşme Başlamadan Yeni Kısıtlama Kararları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın