Normalleşmede Kritik Kabine Toplantı Saati Belli Oldu! Kararlar Açıklanacak

Normalleşmede Kritik Kabine Toplantı Saati Belli Oldu! Kararlar Açıklanacak
Normalleşmede Kritik Kabine Toplantı Saati Belli Oldu! Kararlar Açıklanacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 2 haftadır iller bazında vaka sayıları açıklanmaya başlamıştı. Yerinde karar mekanizması kapsamında her il kendi normalleşme sürecine dair karar alacak. İşte kritik kabine toplantısı için açıklanan saat. Risk grupları açıklanacağı kabine toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Kritik Toplantı Saati

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında saat 15.00’da toplanacak kabine toplantısında normalleşmeye dair belki de en önemli kararlar açıklanacak. Hangi illerde yasaklar kalkacak hangi illerde yasaklar daha da sıkılaşacağı belli olacak.

Risk Grupları Açıklanacak

İller vaka sayılarına göre 4 farklı gruba ayrılacak. Her hafta vaka sayılarının açıklandığını biliyoruz. İller bazında vaka sayıları nüfusa göre oransal olarak açıklanmakta ve bu sayıların artışına veya azalışına göre de değerlendirme yapılabilmekte.

Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 risk grubunun olacağı açıklanmıştı.81 il bu 4 risk grubuna göre ayrılacak ve ille bazında kararların alınabileceği mekanizma bugün itibarıyla devreye girecek.

Sokağa Çıkma Yasağı

Düşük ve orta risk gruplarına ayrılan illerde sokağa çıkma saatlerinin ilk başta esnetilmesi ve ilerleyen süreçte de haftalık verilere göre tamamen kaldırılması gündeme gelebilecek. Öte yandan yüksek ve çok yüksek risk grubuna dahil olan illerde ise sokağa çıkma kısıtlamaları hafta sonu da dahil olmak üzere hafta içi devam edecek.

Canlı Yayında Açıklanıyor

Kabine toplantısı sonrasında normalleşme sürecine dair kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından canlı yayınca açıklanması bekleniyor. 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla 1 gün ertelenen okulların durumu olmak üzere 2 Mart’ta hangi illerde yüz yüze eğitime geçileceği de belli olacak. Toplantı sonrasında birkaç saat içerisinde de kararların açıklanması bekleniyor. Haberlerimizde anlık olarak tüm detayları bulabilirsiniz.

Normalleşmede Kritik Kabine Toplantı Saati Belli Oldu! Kararlar Açıklanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın