Öğretmenlerin Seminer Takvimi Belli Oldu

Öğretmenlerin Seminer Takvimi Belli Oldu
Öğretmenlerin Seminer Takvimi Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılıp açılmayacağı yönündeki tartışmalar artarak devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki Çalışma Programı adı altında gerçekleştirilen seminerler, elektronik ortamda gerçekleşeceği açıklandı. Ayrıca açıklamada seminer takviminin ayrıntıları da yer alıyor.

Seminerler 24 Ağustos Tarihinde Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından okullara yollanan resmi yazıya göre öğretmenlerin seminer programı online olarak 24 Ağustos tarihinde başlayacak olup 28 Ağustos Cuma günü son bulacak. Öğrencilerin telafi eğitim programı, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar sürmesi planlanıyor. Fakat bu noktada artan vaka sayıları ile birlikte 31 Ağustos tarihinde verilmesi planlanan yüz yüze telafi eğitiminin zorunlu olmaması nedeniyle katılımın çok düşük seviyede kalabileceği ifade ediliyor.

Katılımın düşük olacak olmasının yanında özellikle öğrenci velilerinin çocuklarını bu ortamda okullara yollama noktasında oldukça isteksiz davrandıkları görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve velilerin güvenini kazanmak adına bir dizi önlemin hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Online Seminer İpuçları Veriyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından her ne kadar okulların yüz yüze açılma noktasında oldukça istekli ve kararlı olduğu ifade edilse de hem öğretmenlerin seminerlerinin online olarak yapılacak olması hem de vaka sayısının 1200 sınırına dayanması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin okulların yüz yüze açılması senaryosunu ikinci plana aldığı şeklinde yorumlanıyor. Öğretmenlerin online gerçekleştirilecek olan seminer çalışmalarında daha çok 31 Ağustos tarihinde başlayacak olan telafi eğitimi ile ilgili planlama ve hazırlıkları yapacakları görülüyor.

Okulların açılması ile ilgili nihai kararın ise öğretmenlerin online seminerinin bayacağı tarih olan 24 Ağustos tarihine kadar verilmesi planlanıyor. Vaka sayısının 1000’in altına düşmemesi durumunda ise online ya da bölgesel olarak okulların eğitim öğretime başlaması planlanıyor. Bölgesel bir kararda ise öğrenciler arasında adaletsizliğe yol açıp açmayacağı şimdiden tartışılıyor.

Öğretmenlerin Seminer Takvimi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın