Okul Öncesi Öğretmenlerinden Büyük Tepki

Okul Öncesi Öğretmenlerinden Büyük Tepki
Okul Öncesi Öğretmenlerinden Büyük Tepki
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde corona virüs vaka sayısının çok büyük oranda artması sonucu çeşitli önlem ve kısıtlamalar hayata geçirilmişti. Bu önlemler arasında en çok dikkat çeken husus ise Türkiye genelinde tüm kademe sınıflarda eğitimin 4 Ocak 2020 tarihine kadar sadece uzaktan eğitim olması kararının alınması olmuştu. Bu karar ile birlikte bazı tepkilerde gelmişti. Özellikle evde hem annenin hem de babanın çalıştığı ailelerde bu durumun büyük sorun yaşata cağı dile getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ’da gelen tepkileri dikkate alarak kamu ve özel tüm eğitim kurumlarında anaokulu ve kreşlerin haftanın 5 günü açık olacağını ve buralarda eğitim öğretimin devam edeceğini resmi olarak açıkladı. Fakat bu açıklama beraberinde çok büyük tepkilere neden oldu.

Anaokulu Öğretmenleri ‘’Biz Dadı Değiliz’’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulları ve kreşlerin açık kalacağı haberi sonrasında anaokulu ve kreşlerde çalışan öğretmen ve idarecilerin bu karara büyük tepki gösterdikleri görüldü. Kendilerine sadece çocuklara göz kulak olacak dadı muamelesi yapıldığını belirten öğretmenler eğer ortada bir risk var ise bu riskin anaokulu ve kreşlerde de olacağını ifade ettiler. Tüm sınıf düzeylerinin kapatıldığı bir ortamda sırf çalışan anne babaların tepkileri nedeniyle anaokulu ve kreşlerin açık kalmasının son derece yanlış ve insan sağlığını hiçe sayan bir karar olduğu vurgusu yapılıyor. Eğitim sendikaları da bu karara oldukça sert tepki gösteriyor.

Karar Tekrar Gözden Geçirilebilir

Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen ve sendikalardan gelen talep sonrasında kararının tekrar gözden geçirebileceği ifade ediliyor.  Bu noktada Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ile karar alınabileceği ve çalışan anne babaların çocukları için nasıl bir çözüm bulunacağı konusunun oldukça önemli olduğu ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili son kararının en geç Pazar gününe kadar vermesi bekleniyor. Bu süreçte çalışan annelerin idari izinli olması yda eşlerin esnek çalışma ile birinin evde olmasının sağlanabileceği ifade ediliyor.

Okul Öncesi Öğretmenlerinden Büyük Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın