Okulda Öğretmen Seminerine Tepki Artıyor

Okulda Öğretmen Seminerine Tepki Artıyor
Okulda Öğretmen Seminerine Tepki Artıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde corona virüs salgının devam etmesi nedeniyle 31 Ağustos tarihinde başlaması gereken yüz yüze eğitimin 21 Eylül tarihine kadar online olarak yapılmasına karar verilmişti. Fakat 24 Ağustos tarihinde öğretmen ve okul idarecilerinin katılımı ile başlayacak olan 2020-21 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programının okullarda yapılacak olması tepkilere neden oldu. Yaklaşık 1 milyon öğretmen ve idarecinin okullara gitmesinin büyük bir risk oluşturacağı ve dana önce ki dönem sonu çalışmasında olduğu gibi seminer döneminin online olarak yapılması talep ediliyor.

Sosyal Medyada Büyük Tepki Var

Öğretmenlerin sene başı mesleki çalışmalarının okullarda yapılacağının açıklanması ile birlikte Twitter sosyal medya platformu üzerinden bunun son derece yanlış olduğunu belirten çok sayıda paylaşım yapıldığı görüldü. Şuan itibari ile memleketlerinde olan 1 milyona yakın öğretmenini seminer dolayısı ile bir anda hareket haline geçmesinin corona virüs pandemisi açısından büyük bir risk oluşturduğu paylaşımların ana noktasını oluşturuyor. 

Öğretmen seminerinin online olarak yapılması yönünde açılan başlığa sadece birkaç saat içerisinde onlarca paylaşım yapıldığı görüldü. Tepkilerin giderek artması ve öğrenci velilerinin de destek vermesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu ile ilgili kısa süre içerisinde bir açıklama yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 günlük sürecek olan seminer döneminin de online yapılması yönünde bir karar alabileceği ön görülüyor.

Öğretmen Seminerleri Ne Zaman Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Öğretmenlerin 2020 Ağustos, Eylül Dönemi Mesleki Çalışma Programı’na göre 24 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı ibaresi yer alıyor. Öğretmenler, yeni dönemde yapılacak değişiklikler hakkında seminerlerde bilgilendirileceği bu sebeple seminerin online olmasının oldukça önemli olduğu ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı  2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programının eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullarda gerçekleştirileceğine ilişkin resmi duyuruyu Türkiye genelinde ki tüm okullara yolladığı belirtiliyor.

Okulda Öğretmen Seminerine Tepki Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın