Özel Okul Ücretlerine Yeni Formül Arayışı

Özel Okul Ücretlerine Yeni Formül Arayışı
Özel Okul Ücretlerine Yeni Formül Arayışı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların 21 Eylül tarihinde açılıp açılmayacağı hala belirsizliğini korurken özel okullar için uygulanan yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi ile birlikte veli ve okullar arasında ücret tartışmasının tekrar alevlendiği görülüyor.  30 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olan bu KDV indiriminden vakıf üniversitelerinde yararlanacağı açıklandı. Korona virüs sebebiyle özel okullardaki başta yemek, ulaşım gibi maliyetlerin azaldığını belirten ve bu sebeple okul ücretlerinde indirim yapılmasını talep eden veliler, kendilerinden alınan KDV farklarının da vakit geçirilmeden kendilerine iade edilmesini talep ediyor. 

Eğitim ücretlerinde indirime gidilmesi konusunda velilerin taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Eğitim ve özle okul dernekleri, bu yıl uzaktan eğitim yapılan dönemler için  özel okul ücretlerinde yüzde 5 ile yüzde 30 aralığında bir indirim yapılması yönünde bir taksiye kararı almıştı. Fakat şimdiye kadar özel okullardan herhangi bir indirim olup olmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı görülüyor.

İndirim Görüşmeleri Hararetli Bir Şekilde Devam Ediyor

Özel okulların ne kadar indirim yapacağı konusu ise her okulun verdiği eğitim, sunduğu imkanlara göre farklılık göstereceği ifade ediliyor. Velilerin en çok merak ettiği konulardan biri ise özel okulların yapacağı ücret indiriminin üzerine ayrıca KDV indirimlerinin yapılıp yapılmayacağı konusu oluyor.  Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, konu ile ilgili olarak şuan itibari ile resmi bir yazının okullara gönderilmediğini belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından resmi bir yazı gönderilmesi durumunda bu hususunda gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Okul ücretlerini peşin bir şekilde ödeyen veliler için KDV iadelerinin 2 ay içerisinde yapılabileceği fakat bu indirime hazırlıklı olmayan okulların belirli bir süre hazırlık yapması gerektiği ifade ediliyor. Velileri düşündüren diğer bir konu ise okulların 21 Eylül tarihinde açılmaması durumunda okul ücretlerinde nasıl bir uygulamaya gidileceği yönünde ki düşünce oluyor.

Özel Okul Ücretlerine Yeni Formül Arayışı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın