Para Piyasaları Fırtına Öncesi Sessizliği Yaşıyor

Para Piyasaları Fırtına Öncesi Sessizliği Yaşıyor
Para Piyasaları Fırtına Öncesi Sessizliği Yaşıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomi uzmanları para piyasalarının tüm aktörlerinde büyük bir durgunluk yaşandığını belirterek bu durumunda fırtına öncesiz sessizliğe işaret ettiğini vurguluyor. Uzmanlar önümüzdeki günlerde iç ve dış siyasette yaşanacak gelişmeler ve corona virüs pandemisinin seyrine göre para piyasalarında aşağı ya da yukarı yönde çok sert hareketlerin yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Borsa İstanbul 1200 Puanı Test Edebilir

Ekonomi uzmanları Borsa İstanbul’un çok uzun bir süredir 1050 ile 1150 puan bandı arasında seyrettiğine işaret ederek 1 hafta içerisinde Borsa İstanbul’un çok kuvvetli bir direnç seviyesi olan 1230 puanı test edebileceğini belirtiyor. Son bir ayda 5 defa test edilen bu direnç noktasından her seferinde geri dönüşler yaşanmıştı. Yabancı yatırımcıların Borsa’dan büyük oranda çıkması ile birlikte son dönemde Borsa İstanbul’un direnç seviyelerini geçmekte oldukça zorlandığı görülüyor. Uzmanlar dün JP Morgan tarafından yapılan TL’ye geçin önerisi ile birlikte yabancı yatırımcıların tekrar Borsaya girebilecekleri ifade ediliyor.

Bu senaryo gerçekleşirse hala hisse senedi bazında çok ucuz olan Borsa İstanbul’un 1230 direncini geçerek 1300 puan seviyesine doğru yükselebileceği ön görülüyor. Aksi senaryoda ise 1100 bandında yatay seyrin devam etmesi hatta korona virüs pandemisin de ikinci dalga gelirse BIST 100 endeksinin bin puan bandının altına inebileceği ifade ediliyor.

Döviz Cephesinde Bekleyiş Sürüyor

Döviz cephesinde de yatay seyir devam ediyor. Dolar TL kuru dün 7,41 seviyelerini görse de daha sonra JP Morgan tarafından yapılan TL’ye geçin önerisi ile birlikte 7,30 seviyesine kadar gerilese de daha sonra tekrar 7,36 seviyelerine çıktığı görülüyor. Dolar TL kurunda 2 farklı senaryo dillendiriliyor. İlk senaryoya göre Dolar TL kurunun 7,40 seviyesini aşması durumunda 7,60 seviyesine kadar yükselebileceği iddia ediliyor.

Diğer bir senaryoda ise 7,20 destek seviyesinin aşağı yönde kurulması ile birlikte Dolar TL kurunda sene sonu için tekrar 7 TL seviyesinin altının görülebileceği ifade ediliyor. Burada TL’ye olan güvenin artması Döviz kurunun yönünü belirleyici faktör olacağı ön görülüyor.

Para Piyasaları Fırtına Öncesi Sessizliği Yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın