Para Piyasalarında Baş Döndürücü Hareketlilik

Para Piyasalarında Baş Döndürücü Hareketlilik
Para Piyasalarında Baş Döndürücü Hareketlilik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye para piyasaları son günlerde hiç olmadığı kadar hareketli anlar yaşıyor. Üstelik bu hareketlilik sadece tek bir enstrümanda değil neredeyse tüm yatırım araçlarında gerçekleşiyor. Dün Borsa İstanbul aşağı ve yukarı yönde gün boyu oldukça sert hareketler yaşadı. Açılışta 1069 puan seviyelerine kadar sert bir düşüş yaşayan BIST 100 endeksi hemen ardından 1095 seviyesine doğru oldukça hızlı ve sert bir yükseliş yaşadı. Daha sonrada dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul günü 1091,80 puan seviyesinden tamamladığı görüldü. Bu tür bir dalgalanmanın haftanın son 2 gününde de devam etmesi bekleniyor.

Dolarda Kritik Eşik Zorlanıyor

Dün para piyasalarında en büyük dalgalanma ise döviz kurlarında yaşandığı görüldü. Merkez Bankası’nın swap hamlesi ile 6,88 seviyesine kadar düşen Dolar TL kuru daha sonra bu hamlenin Borsa üzerindeki olumsuz etkisi ile gevşetilmesi sonucunda Dolar TL kurunun son derece hızlı bir şekilde yükseldiği görüldü. Dün itibari ile 7,08 seviyesini test eden Dolar kurunun bu seviyeden 7,06 seviyesine gerilediği görüldü. Fakat yapılan müdahalelere rağmen dolar kurunun 7,08 seviyesini test etmeye devam ettiği görülüyor. Uzmanlar bu seviyenin kırılması durumunda 7,17 seviyesine kadar doların yükseleceğini ifade ediyor.

Tüm dünya genelinde birçok para birimine karşı doların düşüş yaşamasına karşı ülkemizde değer kazanması ise oldukça endişe verici olarak takip ediliyor. Ekonomistler eğer gerekli önlemlerin alınmaması ve faizlerin yükseltilmemesi durumunda yılsonu için Dolar TL kurunda çok yüksek ve oldukça olumsuz rakamların görülebileceğine işaret ediyor.

Altın Fiyatları Rekor Tanımıyor

Dün yaşanan hareketlilik altın fiyatlarında da kendini gösterdi. Özellikle dünya genelinde ikinci dalga beklentisinin tavan yapması ile birlikte kar realizasyonlarına rağmen altın fiyatlarında ki yükselişin devam ettiği görülüyor. Altının gram fiyatı 467 TL’ye kadar yükselirken önümüzdeki süreçte bu seviyenin çok rahat bir şekilde 500 TL’yi geçebileceği yorumları yapılıyor. Altın fiyatlarında ki yükselişin yıl onuna kadar devam edebileceği ön görülüyor.

Para Piyasalarında Baş Döndürücü Hareketlilik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın