Piyasalar Kritik Faiz Kararını Bekliyor

Piyasalar Kritik Faiz Kararını Bekliyor
Piyasalar Kritik Faiz Kararını Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye para piyasalarında son 2 gündür yatay bir seyir görülüyor. Dolat TL kuru ekonomi yönetiminde yaşanan değişim ve faiz artırımı beklentisi ile 8,56 seviyesinden 7,60 seviyesine son derece sert bir şekilde geri gelmişti. Borda İstanbul’da bu süreçte ardı ardına tarihi rekorlar kırmıştı.  Piyasalarda oluşan iyimser hava ile birlikte tüm gözler yarına çevrildi.

Çünkü piyasalar 400 ile 600 baz puan arasında bir faiz artırımı beklentisini fiyatlamış görünüyor. Yarın alınacak karar bu sebeple kritik bir önem arz ediyor. Merkez Bankası tarafından 400 baz puan faiz artırımı piyasanın dengesini korurken 600 baz puanlık bir faiz indiriminde ise Dolar TL kurunun 7,30 seviyesine kadar çekilebileceği ifade ediliyor.

Faiz Artırımı Yetersiz Kalırsa Senaryo Değişebilir

Merkez Bankası tarafından yarın gerçekleştirilecek para politikaları kurulu toplantısında 400 baz puanın altında bir faiz artırımı olursa hatta faiz artırımı olmaz ise piyasaların bu duruma olumsuz tepki verebileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise alınacak karara göre Dolar TL kurunun tekrardan 8 TL’yi aşabileceği ön görülüyor. Bu sebeple yarın Merkez Bankası tarafından verilecek karar para piyasalarının yönüne belirlemiş olacak. Piyasalarda faiz artırımı kesin olarak görülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı açıklamalar sonrasında faiz artırım oranının 400 puanda kalabileceği kulislerde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınacak tüm kararların arkasında olacaklarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yatırımcıları Yüksek Faize Ezdirmeyeceğiz

Merkez Bankası’nın kritik toplantısı öncesi bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ülke yatırımcılarını yüksek faize ezdirmeyeceklerini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte 600 ve daha yukarısı bir baz puanlık faiz artırımın olmayacağı hatta 400 baz puandan bile az olabileceği şeklinde yorumlanıyor. Para piyasalarında ki yatay seyrin yarın kararın ki toplantı sonrasında kadar devam etmesi bekleniyor. Karar ile birlikte aşağı ya da yukarı yönde önemli bir hareket yaşanabileceği ifade ediliyor.

Piyasalar Kritik Faiz Kararını Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın