Polis Akademisi Bekçi Alımları Sınav Duyurusu Yayımlandı

Polis Akademisi Bekçi Alımları Sınav Duyurusu Yayımlandı
Polis Akademisi Bekçi Alımları Sınav Duyurusu Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü EGM Polis Akademisi Başkanlığı PA tarafından 2021 yılı 1. dönem çarşı ve mahalle bekçisi alımları kapsamında sınav itiraz süreci sonucu fiziki yeterlilik ve sözlü sınava dair duyuru yayımlandı. Bekçi alımları fiziki yeterlilik sınavları ve sözlü sınavlar nasıl yapılacak? Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

Yazılı Sınav İtiraz Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi tarafından 2020/1. dönem 400 adet çarşı ve mahalle bekçisi alımı kapsamında yazılı sınav itiraz sonuçları açıklandı. Yazılı sınav ilgili çarşı ve mahalle bekçiliği yönetmeliği kapsamında tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklanmıştı. Sınav sonuçlarına itiraz süreci de tamamlandı. MEB ve Polis Akademisi internet sayfalarından adaylar sonuçlara e-Devlet şifresi ile erişim sağlayabilecektir.

Bekçi Alımları Fiziki Yeterlilik ve Sözlü Sınav

400 çarşı ve mahalle bekçi alımı kapsamında fiziki yeterlilik sınavı “parkur talimatı” ve sözlü sınav detayları Polis Akademisi tarafından kısa süre içerisinde duyurulacak. Fiziki yeterlilik ve sözlü sınav aşamasına dair detaylar ise şu şekildedir:

Bekçi Alımları Fiziki Yeterlilik Sınavı

Fiziki yeterlilik sınavı bekçi alımı adayının bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılacaktır.

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla gerçekleştirilecektir.

Fiziki yeterlilik sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda 60 puanın altında alan bekçi adayı başarısız olarak kabul edilecektir. Bu aşamayı geçen adaylar sözlü sınava alınacaktır. Parkur Talimatı ayrıca Polis Akademisi tarafından yayımlanınca sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bekçi Alımları Sözlü Sınav

Adaylara genel kültür konularının olduğu soruların yer aldığı bir kart çektirilecekti ve cevaplaması için yeterli süre verilecektir. Sözlü sınav konuları ise şu şekildedir: Konu hakkındaki bilgi düzeyi, Kendisinden istenileni kavraması, Özgüveni, İfade etme yeteneği, Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 tam puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Sözlüden 70 puan alan başarılı sayılacaktır.

Polis Akademisi Bekçi Alımları Sınav Duyurusu Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın