Prim İadesi Alınması 65 Yaş Aylığını Engellemez

Prim İadesi Alınması 65 Yaş Aylığını Engellemez
Prim İadesi Alınması 65 Yaş Aylığını Engellemez
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhtaçlığı Ortadan Kaldırmamalı

65 yaşını doldurmasına rağmen emekli olamamış çalışanlarımıza devletimiz yaşlı aylığı adı altında maaş bağlamaktadır. Önceden sadece 3 ayda bir ödenen bu maaş şimdilerde her ay ödenmektedir. 65 yaş aylığını alabilmek için emekli olmamak gerekmektedir. Ayrıca 65 yaş aylığına muhtaç durumda olmak da şartlar arasındadır. Dolayısıyla zengin bir vatandaşa 65 yaş aylığı bağlanmayacaktır.

65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızdan bazılarının SGK’ya ödedikleri primler de bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımız emekli olamadıkları için ödedikleri primleri geri alma hakkına sahiptirler. Ancak primlerin eski tarihli olması durumunda geri yapılacak ödeme çok cüzi bir rakamda kalacaktır. Dolayısıyla yapılan masrafların dahi karşılanmayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu durumda kişinin muhtaçlık durumu devam edeceği için 65 yaş aylığının kesilmesi söz konusu olmayacaktır.

65 yaş aylığı almakta olan ve SGK’ya prim yatırmış olan vatandaşlarımız da bu imkandan pekala istifade edebilirler. Bunun için SGK binasına giderek yazılı olarak taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Ancak bu süreçte yaşlılarımız sokağa çıkamadıkları için taleplerini çağrı hatları üzerinden yürütmelidir. Talebin SGK çağrı merkezine iletilmesi ve buradan detaylı bilgi alınması daha doğru olacaktır. Bilgi alınması durumunda ne kadar kazanç elde edilebileceği ve bunun için uğraşmaya değip değmeyeceği konusu da netlik kazanmış olacaktır.

Prim İadesi Alınması 65 Yaş Aylığını Engellemez

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın