Profesör’den Şaşırtan Açıklama: Çocuklar daha az bulaştırıyor!

Profesör'den Şaşırtan Açıklama: Çocuklar daha az bulaştırıyor!
Profesör'den Şaşırtan Açıklama: Çocuklar daha az bulaştırıyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde görülmekte olan Korona Virüs (Covid-19) için sık sık açıklamalar ve kısıtlamalar meydana getirilmektedir. Yapılan bu açıklamalara ek olarak Profesör DR. Oya itil den şaşırtan açıklama geldi.

Prof. Dr. Oya İtil:

Koronaya bağlı ölümler çocuklar arasında daha az. 12 yaş altındaki çocuklar da virüsü erişkinlere göre yüzde 50 ila 90 oranında daha az bulaştırıyor. Bu veriler doğrultusunda birçok ülke ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarını açık tuttu

65 yaşındaki bir kişinin koronadan hayatını kaybetme riskiz yüzde bir. Bu oran, 5 ila 15 yaşındaki çocuklar için ise yüz binde bir. Yani bir çocuğun trafik kazasından ölme riski daha fazla. Bu yüzden okullar, salgında yayılmanın ana merkezi değildir. Okulların kapanması vakaları düşürmez aksine yükseltir. Çünkü çocuklar virüsü genellikle yetişkinlerden kapıyor. Öğretmenlerin öğrencilerinden enfeksiyon alma riski de oldukça düşüktür.

Okul giriş ve çıkış saatleri mümkün olduğunca çeşitlendirilmelidir. Sınıflar farklı saatlerde derse başlayıp farklı saatlerde bitirmeli. Bir sınıfta en fazla 25 öğrenci olmalı. Öğrencilerin arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı.

Profesör’den Şaşırtan Açıklama: Çocuklar daha az bulaştırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın