Sağlık Bakanlığı AVM’lerde alınacak önlemleri açıkladı

Sağlık Bakanlığı AVM’lerde alınacak önlemleri açıkladı
Sağlık Bakanlığı AVM’lerde alınacak önlemleri açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önlemler neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından AVM’lerde uygulanacak olan tedbirler belirlendi. Bakanlık tarafından önlemleri anlatan kovid 19 afişleri hazırlandı. Buna göre AVM’lerde mümkün olduğunca temas oranı en aza indirilecek. AVM’lerin tüm giriş kapıları açılacak ve giriş çıkışlarda insanların birbirleriyle temasları engellenecek. AVM’lerden çıkan kişi kadar kişinin içeri girmesine izin verilecek. 

AVM girişlerinde müşterilerin ateşleri ölçülecek. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanlar AVM’ye alınmayacak ve sağlık kuruluşlarına gitmeleri istenecek. AVM’de her 10 metrekareye bir müşteri alınması sağlanacak. Maskesiz bir şekilde AVM’ye girmeye müsaade edilmeyecek.
Yemek katlarında masa ve sandalyeler kullanılamayacak. Ancak paket halinde yemekler müşterilere verilecek. AVM zeminlerine tek yönlü gidiş geliş işaretleri yapıştırılacak. AVM’lerde düzenli olarak anonslar yapılarak müşterilerin tedbirlere uymaları sağlanacak. 

Oto yıkama, vale, mescit, oyun alanları, sigara içme ve dinlenme alanları kullanılamayacak. Mama sandalyesi kullanımı, bebek arabası kiralama gibi hizmetler de yapılamayacak. Tuvaletlerde dezenfektan bulundurulması ve mümkünse lavaboların fotoselli olması tedbirler arasında yer alıyor.

Deneme kabinleri 2’denfazla ise birer boş bırakarak kabinlerin kullanılması sağlanacak. Deneme kabinlerinde 10 dakikadan fazla kullanılmasına müsaade edilmeyecek. İşyerlerindeki klimaların normal periyotlarında daha sık temizlenmesi sağlanacak. Müşterilerin mümkün olduğunca temassız ödemeye yönlendirilmesi de tedbirler arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı AVM’lerde alınacak önlemleri açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın