Sağlık Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı Başlıyor

Sağlık Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı Başlıyor
Sağlık Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünya gibi ülkemizde de etkili olan korona virüse karşı en büyük mücadeleyi yürüten sağlık bakanlığı merkez ve yerel hizmet birimlerinde 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. Maddesinin (A) bendinde belirtilen hükümler çerçevesinde çalıştırılmak üzere kadrolu memur ilanı yayımlamıştır. Başvurular öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi aracılığı ile 10.09.2020 ile 16.09.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi aday işlemleri sayfasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını ve kendilerine ait Ösym şifrelerini girerek yapabileceklerdir. Yapılacak olan tercih işlemlerinde lise, yüksek okul ve fakülte bazında 2018 yılı KPSS puanları temel alınacaktır.

Ösym aracılığı ile yapılan ilanda lise mezunu adaylar için 10 adet şoför ve 3 adet teknisyen kadrosu bulunmaktadır. Şoför kadrosunun 6 adedi için CE sınıfı sürücü belgesi ve 4 adedi için de D sınıfı sürücü belgesi aranmaktadır.

Yüksek okul mezunu adaylar için 1 adet aşçı, 6 adet programcı ve 3 adet teknisyen kadrosu ayrılmıştır. Belirtilen kadro özelikleri başvuru kılavuzunda ayrıntısıyla yer almaktadır.

Dört yıllık eğitim veren fakülte mezunları için de 20 adet avukat, 79 adet bilgisayar işletmeni, 24 adet istatistikçi, 20 adet mimar, 23 adet mühendis, 10 adet dil ve konuşma terapisti ve 1 adet grafiker ilanı bulunmaktadır. Bu kadrolar içinde belirlenen özellikler başvuru kılavuzunda ayrıntısı ile yer almaktadır. Avukatlık kadrolarına başvuracak adayların avukatlık ruhsatına sahip olmaları gerekmektedir. Bilgisayar işletmeni kadrolarına ise 4 yıllık eğitim veren iktisadi ve idari bilimler programları, ekonomi, iktisat, iş idaresi ve iktisat programları, işletme-ekonomi, işletme-iktisat programları, çalışma ekonomisi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, işletme, işletmecilik, iş idaresi, iş idaresi ve iktisat, muhasebe-finansman, muhasebe ve finans yönetimi, pazarlama, yönetim ve organizasyon muhasebe, muhasebe bilgi sistemleri, muhasebe ve finansal yönetim, muhasebe ve finans yönetimi, maliye, muhasebe ve maliye veya maliye-muhasebe, insan kaynakları, insan kaynakları yönetimi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi, bilgisayar sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojisi bölümü, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgi teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri, sağlık idaresi, sağlık yönetimi, sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık kurumları yöneticiliği mezunları başvurabileceklerdir.Sağlık bakanlığı duyurusudur.

Sağlık Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın