Sağlık Personellerinin İzinleri 2021 Yılına Aktarıldı

Sağlık Personellerinin İzinleri 2021 Yılına Aktarıldı
Sağlık Personellerinin İzinleri 2021 Yılına Aktarıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, Bakanlık personellerinin ve sözleşmeli personellerinin pandemiden dolayı kullanamadıkları ve kalan izinlerinin 2021 yılına aktarıldığını açıkladı. Daha önce yapılan yorumlarda, pandemiden dolayı kullanılamayan önceki yıllara ait izinlerin yanacağı belirtilmişti. Çıkan bu yorumlar üzerine Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, önceki yıllardan devir eden senelik izinlerin, 2021 yılına aktarılacağı duyuruldu.

Yönetim Hizmetleri genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen “İzinlerin Devri Hakkında” konulu genelgede, sağlık personellerinin hak kaybına uğrayacak senelik izinlerinin 2021 yılına devredilmesi sağlanacağı belirtildi.

Hangi Personeller Kapsam Dahilinde

Genelgeye göre hangi personellerin kapsama alınacağı ise belirtildi. Genelge kapsamında senelik izinleri devredilen personeller şu şekilde kaydedildi.

•    657 sayılı Kanuna göre çalışan 4/A ve 4/B kapsamında çalışanlar,
•    663 sayılı KHK ile 45/A kapsamına göre çalışan personeller,
•    Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan elemanlar,
•    Vekil Ebe ve Hemşireler,
•    Sözleşmeli İl Yöneticileri ve Sağlık Tesisi Yöneticileri.

Daha önce çıkan genelgeye göre, yıllık izinler durdurulmuştu. Yeni çıkan genelge ile kullanılmayan izinlerin 2021 yılına devredilmesi Bakanlık Makamının Olur’ları ile uygun görüldü. Ayrıca yaş haddinden dolayı ve malulen emekli olacakların talepleri doğrultusunda senelik izinlerinin emeklilikten önce kullandırılması yoluna gidilmesine yine Bakanlık Oluru ile müsaade edilmiştir.

2021 Yılına Devredildi

Böylelikle seneye devredilemeyecek izinlerin 2021 yılına devredilmesinin önü açılmış oldu. Normal şartlarda iki yıldan daha fazla izin devredilemezken, pandemi nedeniyle iptal olan izinler bir sonraki yıla da devri mümkün hale gelmiş oldu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından kaldırılan izinler seneye devredilmesi ve kimlerin bu kapsama girenlerin belirtildiği genelge kapsamında, emeklim olacaklarında devreden izinlerini emekli olmadan önce kullanabilecekleri belirtildi.

Birçok sağlık personelinin merakla beklediği konu olan senelik izinleri konusu böylelikle halledilmiş oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte personellerin merakı giderilmiş olurken, hak kaybının yaşanmayacak olması personeller tarafından sevinçle karşılandı. Bu durum ile birlikte 2021 yılında sağlık personelleri kalan izinlerini kullanabilecekler.

Sağlık Personellerinin İzinleri 2021 Yılına Aktarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın