Seyreltilmiş Eğitim Geliyor

Seyreltilmiş Eğitim Geliyor
Seyreltilmiş Eğitim Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisinin merakla beklediği sorunun cevabı dün MEB Ziya Selçuk2un açıklamaları ile cevap bulmuş oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 31 Ağustos’ta okulların online olarak eğitim vermeye başlayacağını açıkladı.

Ayrıca yine Bilim Kurulu’nun önerisi ile yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül tarihinde aşamalı ve seyreltilmiş şekilde başlayacağını duyurması ile seyreltilmiş eğitim konusu en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında geldi.

Önemli Ders Konuları Öncelikli Olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk seyreltilmiş eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Aşamalı ve seyreltilmiş eğitimden kasıtlarının, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi olduğunu belirtti.

Seyreltilmiş eğitim modelinde ders içeriklerinin tamamıyla yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini amaçladıklarını belirti. Ziya Selçuk’a yöneltilen seyreltilmiş eğitim ile ortaya çıkabilecek eksiklik ve açıklıkların nasıl giderileceğine yönelik sorulara cevap olarak ise uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve EBA televizyonları vasıtasıyla bunun telafi edileceği açıklamasında bulunduğu görülüyor.

Hangi Sınıflar Öncelikli Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öncelikli açılması planlanan sınıflar ise Bilim Kurulunun tavsiyesi ile belirlenecek. Bu noktada özellikle orta öğretim ve lise düzeyinde LGS ve YKS’ye hazırlanan son sınıfların öncelikli olacağı ifade ediliyor. Fakat eğitim uzmanları okulların 21 Eylül tarihinde açılması ile ilgili çok fazla soru işaretinin olduğunu ifade ediyor. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında artacak gribal enfeksiyon ile birlikte corona virüs salgınında ikinci dalganın başlamasının beklendiğinden dolayı okulların 21 Eylül tarihinde açılmasından oldukça zor olduğu ifade ediliyor.

Burada en mantıklı senaryo olarak ise ilk dönemin sonuna kadar eğitimin uzaktan devam etmesi ve Mart ayı ile birlikte sıkılaştırılmış bir yüz yüze eğitime geçilmesi olacağı ifade ediliyor. ABD’de okulların açılması ile birlikte okullarda vakaların görülmeye başlamasının bu duruma en önemli örneği teşkil ettiği ifade ediliyor.

Seyreltilmiş Eğitim Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın