Şikâyetler Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

Şikâyetler Üzerine Bakanlık Harekete Geçti
Şikâyetler Üzerine Bakanlık Harekete Geçti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde vaka sayısının hızla artması ile birlikte birçok kişi test olmak için hastanelere akın ettiği görüldü. Kamu hastanelerinde aşırı yoğunluğun oluşması ve test sırasında hasatlığın bulaşma riskinin oldukça arttığı fiziki ortamlar oluşması nedeniyle vatandaşların bir kısmının bu testi özel hastanelerden yaptırmak istedi. Fakat vatandaşlar corona virüs testi için özel hastanelere başvurduklarında Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen fiyat tarifesi dışında çok yüksek ücretler talep edildi. Vatandaşların bu durumu yoğun bir şekilde şikayet etmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve 81 il valiliğine ko nu ile ilgili resmi yazı gönderdi.

Fazla Alınan Ücretler Teslim Edilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen resmi yazıda salgınla mücadele kapsamında sürecin daha hızlı ve sağlıklı işleyebilmesi adına yurt dışı seyahati yapacak olan kişilere, profesyonel sporculara ve sadece covid-19 hastalığı şüphesiyle başvuru yapan vatandaşlara, Mikrobiyoloji Laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlar için PCR testi çalışılmasına izin verildiği bilgisi anımsatıldı. Sağlık Bakanlığının özle hastanelerin bu testi vatandaşlara uygulaması için tüm masraf ve vergiler dâhil 250 TL bir üst bedel alabileceği belirtiliyor.

Yazıda bazı özel hastanelerin vatandaşlarda resmi olarak belirlenen bu tavan ücretin çok üstünde bedeller talep ettiği belirtiliyor. Özel hastanelerin bu doğrultuda belirlenen bu üst limit dışında bu test için herhangi bir ücret talep edilemeyeceği ya da ek ücret istenmeyeceği bilgisi yer aldı.  Daha önce yapılan testlerden dolayı vatandaşlardan fazla talep ücret tahsil eden hastanelerin bu ücretinin geri ödenmesinin sağlanması valiliklerden talep edildi.

Yüksek Ücret Almaya Devam Eden Özel Hastanelere Ceza Geliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen resmi yazıda yapılan uyarılara rağmen vatandaşlardan 250 TL bedelin üzerinde ücret talep etmeye çalışan Özel hastanelerin test laboratuvarlarının kapatılmasına ve sorumlular hakkında gerekli idari yaptırımların uygulanması talep edildi. Ayrıca vatandaşlardan fazla aldığı ücreti iade etmeyen özel hastane ve yöneticileri hakkında da soruşturma açılması talep edildi.

Şikâyetler Üzerine Bakanlık Harekete Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın