Son Dakika! Bakan Selçuk’tan Okulların Kademeli Açılması Açıklaması

Son Dakika! Bakan Selçuk'tan Okulların Kademeli Açılması Açıklaması
Son Dakika! Bakan Selçuk'tan Okulların Kademeli Açılması Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime açılması için kararlılık olduğunu ifade etti. Okullar riske girmeden kademeli olarak açılması için çalışmaların sürdüğü Milli Eğitim Bakanlığında 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla yüz yüze eğitim birçok kademede başlıyor.

Uzaktan Eğitim Daha Zor

Bakan Selçuk yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle de uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimden çok daha zor olduğunu belirten MEB Bakanı Selçuk, böylesine zorlu bir süreçte eğitim camiasına destek veren ve ivmeyi yukarıya taşıyan tüm paydaşlara, özellikle de öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Hangi Kademe Sınıflar Açılıyor?

1 Mart 2021 tarihi itibarıyla ilk okullar tüm sınıflar düzeyinde olmak üzere 1,2,3 ve 4. sınıflar yüz yüze eğitim öğretime başlayacak. İlkokullarda sınıflar seyreltilmiş olarak 1. dönem açık olduğu zamandaki gibi öğrenciler 2 gün okula gelecekler.

1. grupta olanlar Pazartesi ve Salı günü, aynı sınıfın 2. grubu ise Perşembe ve Cuma günü okula gelecekler. İlkokullarda Çarşamba günü tatil olurken dersler 30 dakika olurken tenefüs ise 10 dakika olacak. Günde 6 saat de ders işlenecek.

Tam Zamanlı Açılacak Sınıflar

Ortaokulların 8’nci sınıfları ile liselerin 12’nci sınıfları TAM ZAMANLI olarak okula gelecekler. Okula gelmek zorunlu olmayacak ve velinin kararına bırakılacak. Ancak öğrenciler müfredattan sorumlu olacak.

Kademeli Olarak İller Bazında Karar Verilecek

Öte yandan Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine “yerinde karar” dönemine geçilmiş ve her iki haftada bir iller bazında veriler paylaşılmaya başlamıştı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da belirttiği üzere ve yerinde karar mekanizmasına göre iller bazında 1 Mart’tan itibaren gerekli tedbirler çerçevesinde kademeli olarak diğer sınıflar için de karar alınabilecek.

Son Dakika! Bakan Selçuk’tan Okulların Kademeli Açılması Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın