Son Dakika: Ziya Selçuk’ tan Normalleşmeye İlişkin Açıklamalar

Son Dakika: Ziya Selçuk’ tan Normalleşmeye İlişkin Açıklamalar
Son Dakika: Ziya Selçuk’ tan Normalleşmeye İlişkin Açıklamalar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu’nun sorularını dün akşam cevapladı.

“Okullar Daha Güvenli”

Okullarımızda tüm hijyen tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulanıyor, sürekli kontrol var. Buna karşın parkta, pazarda, markette kimin ne yaptığını bilme şansımız yok. Okullarımız diğer pek çok ortama göre çok daha güvenli yerler. Sayın Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizle gerçekleştirdiği görüşmede “Gerektiğinde şartları zorlama pahasına evlatlarımızı okullarıyla buluşturmak için her türlü gayretin gösterileceğini” ifade ettiler, salgın sürecinin başından bu yana eğitimin kesintiye uğramaması için tüm imkanları seferber ettiler, minnettarız.

Vaka Sayılarında Artışın Eğitim İle Alakası Var mı?

Akademik anlamdaki eksikliklerin telafisini yaparız ancak okullarımızın sağladığı sosyal ortamı uzaktan eğitimde sağlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Salgındaki yükselişin tamamıyla yüz yüze eğitime bağlanmasının bilimsel anlamda somut karşılığı yok. Çünkü veriler bize gösteriyor ki, okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük.

Yol Haritası Oluşturulacak

Daha önceki süreçlerde olduğu gibi Bilim Kurulunun güncel verilerle tavsiyelerini bir kez daha ele alarak yol haritamızı oluşturacağız. Koşullar ölçüsünde evlatlarımızı okullarına kavuşturabilmek her zaman öncelikli temennimiz.

Değişiklik Düşünmüyoruz

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 2 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edeceği hususunda önceden kamuoyunu bilgilendirmiştik. Bu konuda herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılının takvimi ise salgının seyrine göre şekillenecek.

Yüz Yüze Dersler Daha Mutlu Geçiyor

Öğretmenlerimiz elbette sınıflarında öğrencileriyle yüz yüze çok daha mutlu ders işliyorlar. Ama meslektaşlarımda herhangi bir motivasyon kaybı yok, inanın. Salgının neden olduğu olumsuzlukları bir avantaja dönüştürmek, eğitimde fırsat adaletini sağlamak için tüm paydaşlar uyum içinde, aynı hedefe kilitlendik. Bu dönemde toplum olarak okulun ve öğretmenlerin hayatımızda ne kadar vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu bir kez daha anladık. Öğretmenlerimiz bu süreçte dijital becerilerini çok hızlı geliştirdiler.

Öğrencilere Psikolojik Destek

Tam kapanma sürecinde de öğretmenlerimizle ve ailelerimizle çevrim içi görüşmeler yapıp onların uzaktan eğitim süreciyle ilgili geri bildirimlerini almaya devam ediyorum. Online olarak “yarım milyon öğretmenimiz” ile görüşme şansım oldu son bir yılda. Bağımsız bir araştırma şirketi aracılığıyla her ay düzenli araştırma yaptırarak analizleri değerlendiriyoruz.

Tüm Öğretmenlere Aşı Yapma Planı

İkinci dönemin başında, 15 Şubat’ta köy okullarımızı yüz yüze eğitime açtık. Bu nedenle de aşıda önceliği köy okulu öğretmenlerimize verdik. 24 Şubat’ta öğretmenlerimize yönelik aşı çalışmaları başladı. Ardından resmi ve özel okullardaki 1 milyon 259 bin öğretmenimiz ve eğitim çalışanımızın bilgilerini Sağlık Bakanlığımız ile paylaştık. İlkokul ve okul öncesi kurumlarımızda görev yapan meslektaşlarımız ile birlikte şu ana kadar 425 bin 430 arkadaşımız aşı randevusuna dahil edildi. Aşı tedarikine bağlı olarak kısa bir sürede tüm öğretmenlerimizin ve okul çalışanlarımızın aşılanmasına ilişkin hedefimiz var.

Yaklaşık 30 Ülkede Okullar Tam Kapalı

UNESCO verilerine göre 30 Nisan 2021 itibariyle dünyada 210 ülkenin 27’sinde okullar tamamen kapalı. Geri kalanında okullar açık ya da kısmen açık. İspanya, Birleşik Krallık, Portekiz, İsveç, Arnavutluk’ta okullar tamamen açık.

Avrupa’nın büyük çoğunluğunda okullar kısmen açık. Polonya, Almanya, Norveç, İtalya, Fransa, Danimarka gibi. Okulları tamamen kapalı olan ülkelerden bazıları ise Katar, Lübnan, Kamboçya, Bangladeş, Ekvator Ginesi.

Son Dakika: Ziya Selçuk’ tan Normalleşmeye İlişkin Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın