Sözleşmeli Personele Emeklilikte Ek Ödeme Gündemde

Sözleşmeli Personele Emeklilikte Ek Ödeme Gündemde
Sözleşmeli Personele Emeklilikte Ek Ödeme Gündemde
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilikte ek ödemenin bazı unvanlar için artırılması TBMM’ye geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ardından Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na da gelen ve emeklilikte ek ödeme konusunu gündeme alan kanun teklifine dair detayları bu haberimizde hazırladık.

Emeklilikte Ek Ödeme

TBMM’ye gelen ve 375 sayılı KHK’da değişiklik öngören kanun teklifi ile sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara yapılan ek ödemenin emekliye ayrıldıktan sonra da devam ettirilmesi amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın vermiş olduğu kanun teklifine dair gerekçeler de şu şekilde açıklanmıştır.

Emeklilikte Ek Ödeme İçin Gerekçe

sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara yönelik olarak TBMM’ye gelen kanun teklifi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin kamu kurumlarında sözleşmeli personele ile ilgili hususlar yeniden düzenleniyor.

Bu kapsamda sözleşmeli personellerin aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kamu iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilen kadrolu personele, sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara ödenmekte olan ek tazminatın bunların emekli maaşlarına eklenmesi öngörülmektedir. Ancak nu miktar, ödenmekte olan emekli maaşının yüzde 25’inden fazla olmaması hükme bağlanmıştır denilmektedir.

Böylelikle ek ödemelerin kamu görevlilerinin emekliye ayrılmaları halinde ayrı hesaplama yöntemiyle emekli maaşlarına dahil edilmesi amaçlanarak emekli maaşlarında artış öngörülüyor. Kanun teklifinin yasalaşmasa da konunun gündeme getirilmesi önemlidir.

Sözleşmeli Personele Emeklilikte Ek Ödeme Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın