Taşeronlara Telafi İçin 1500 TL Seyyanen Zam Geliyor

Taşeronlara Telafi İçin 1500 TL Seyyanen Zam Geliyor
Taşeronlara Telafi İçin 1500 TL Seyyanen Zam Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuda 100 binlerce taşeron olarak çalışan işçilerin en önemli sorunu gündeme gelecek. Taşeron kadrosu alan işçilerin maaş artışları enflasyon altında ezilmeye devam ediyor. Kamu işçileri ile taşeronlar aynı yerde aynı işi yapmalarına rağmen henüz aynı mali ve özlük haklara sahip değiller.

Aynı Kadro Farklı Statü

Aynı kamu kurum ve kuruluşunda çalışan kamu işçisi ile sonradan kadro alan taşeron çalışanların arasından ayrım devam ediyor. Taşeron çalışanlar işçi statüsü almalarına rağmen henüz aynı görevde aynı kurumda çalışmasına rağmen mali ve özlük haklar konusunda aynı seviyeye gelmediler.

1500 TL Seyyanen Zam

Gerek sendika temsilcileri gerekse taşeron kadrosu alan işçiler maaş zamları ile ilgili olarak talepleri her zam artışı döneminde gündeme getiriliyor. Taşeron çalışanlar için henüz Toplu İş Sözleşmeleri başlamadı ve bu süreye kadar da taşeron çalışanlar için 1500 TL zam verilmesi elzem olmuştur görüşü hakim.

Enflasyon Farkı da Verilmedi

2021 Ocak zammında asgari ücretlilere enflasyon oranından fazla zam verildi. Kamuda çalışan memurlara en az enflasyon oranı kadar zam verildi. Fakat taşeron kadrosu alan işçiler için durum farklı ve enflasyonun altında kalan maaşların telafisi için 1500 TL miktarında zam gelmesi bekleniyor.

Taşeronlara Telafi İçin 1500 TL Seyyanen Zam Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın