TİS Öncesi İkramiye Sürprizi

TİS Öncesi İkramiye Sürprizi
TİS Öncesi İkramiye Sürprizi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzbinlerce kadroya geçem taşeron işçi ve ailesini ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. CHP’li milletvekili Süleyman Girgin, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a ikramiye ödemeleri ile ilgili bir önerge verdiği ifade ediliyor. Taşeron işçileri yakından ilgilendiren bu gelişme ile birlikte TİS görüşmeleri öncesinde işçilerin talepleri bir kez daha ortaya konmuş oldu. Verilen önergede taşeron ve KHK ile kadroya geçen işçilerin çalışma haklarının engellendiği ve ikramiye konusunda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi talep ediliyor. 

52 Günlük Tediye Hakkı Talebi

6772 sayılı kanun kapsamında kamuda işçi statüsünde çalışan her işçiye 1 yılda toplam 52 günlük tediye ödemesi gerçekleştiriliyor. Fakat 696 sayılı KHK kapsamındaki sayıları on binleri bulan işçiler bu haktan mahrum bırakılıyor. İşçiler için toplu sözleşme görüşmeleri Eylül ayı ile birlikte başlaması bekleniyor. Verilen bu önergede bu konu hakkında çalışma yapılıp yapılmadığı soruluyor. TİS öncesi tediye ödemesi önergesi ve ikramiye talepleri Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ‘a iletildiği belirtiliyor. Bakanlığın Eylül ayına kadar işçilerin taleplerine yönelik çalışmaların tamamlanacağı bilgisi veriliyor. Bu noktada verilen soru önergesi ile ilgili resmi bir cevabın verilmediği ve birkaç güne yasal cevabın verileceği belirtiliyor.

TİS Görüşmelerinde Seyyanen Zam Talebi

Eylül ayında başlaması planlanan TİS görüşmelerinde Bakanlık ve sendikaları en çok karşı karşıya getirecek konunun seyyanen zam talebinde yaşanacağı ifade ediliyor. İşçi sendikaları hem yüzde 18 oranında zam talebinde bulunurken hem de 2017 yılından itibaren enflasyon karşısında oldukça eriyen maaşlarına karşılık normal zam haricinde maaşlara seyyanen zam yapılmasını talep ediyor.

İşçi sendikaları 500 ile 750 TL arasında bir seyyanen zam talep ederken bakanlığın bu öneriye soğuk baktığı ve seyyanen zam talebini geri çevireceği kulislerde konuşuluyor. İşçi sendikaları tarafından yapılan araştırma sonucu hazırlanan raporda alınan zam ve enflasyon oranları karşılaştırılarak 3 yılda maaşların yüzde 20 oranında eridiği ifade ediliyor. TİS görüşmelerinin başlaması ile bu soruların cevabı sene sonuna kadar verilmiş olacak.

TİS Öncesi İkramiye Sürprizi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın