Üniversite En Az İlkokul Mezun Üst Yaş Sınırı Yok 30 Sürekli İşçi Alıyor

Üniversite En Az İlkokul Mezun Üst Yaş Sınırı Yok 30 Sürekli İşçi Alıyor
Üniversite En Az İlkokul Mezun Üst Yaş Sınırı Yok 30 Sürekli İşçi Alıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından İŞKUR sitesinde yayımlanan ilana göre alınacak 30 personelin sürekli işçi kadrosunda Beden İşçisi olarak Temizlik üniversite bünyesinde görevlendirileceği belirtiliyor.

Adaylarda aranan nitelikler

En az İlk Öğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve Isparta merkez ve belirtilen ilçelerinde ikamet ediyor olmak şartları aranmaktadır.

Adaylar için son başvuru tarihi 10 Temmuz 2020’dir. 

Başvurular Gaziantep İş Kurumu Müdürlüğü/Hizmet Birimine şahsen veya İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılabilecektir.

Adaylar için kura çekim işlemi 14 Temmuz 2020 tarihinde 09:00 – 18:00 saatleri arasında SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonunda yapılacaktır.

Sözlü mülakat 22 Temmuz 2020 (Çarşamba günü)  tarihinde saat 09:30 da SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Konferans Salonu’nda yapılacaktır. Çalışmaya hak kazanan adayların isimleri 24 Temmuz 2020 tarihinde üniversite web sayfasında yayımlanacaktır.

Adaylar için İŞKUR ilan numarası 00005573995’tir.

Beden İşçisi Kimdir? Ne İş Yapar?

Günümüzde sıkça duyduğumuz kavramlardan biri de beden işçisidir. Çoğu kişi bunun tanımını bilmese de meslekler sözlüğüne göre hiç bir vasfı olmayan, halk tabiriyle ne iş olsa yaparım abi diyebilen, vasıfsız işçilere artık vasıfsız değil beden işçisi deniliyor. Beden işçileri ne iş yapar? Bu sorunun cevabını sanırım beden işçisi nedir’in tanımını yaparken söyledik. Beden işçisi belli bir yetenek ve vasıf ve de teknik bilgi gerektirmeyen işleri yapabilir. Örneğin, depo hamalı, temizlik işleri, getir götür diye tabir ettiğimiz posta işleri ve bir takım basit vasıf gerektirmeyen işler. Basit derken kolay işler anlamında değil bilgi, birikim gerektirmemesi açısından. Yoksa beden işçileri neredeyse en çok iş yüküne sahip insanlardır. Beden işçileri ne kadar maaş alır ? Beden işçileri maaşları yapabilecekleri işlere göre değişmektedir. Ancak genel olarak başlangıç fiyatları asgari ücrettir. Bazı firmalar buna yemek + yol gibi ilave ücretlerde sağlayabilirler. Beden işçisi olmak bu devirde gerçekten zor olsa da bu işi tercih eden ne yazık ki çok fazla iş gören vardır. İş görenler belirli bir meslek öğrenmek yerine daha çabuk iş gücü piyasasına atılmak için ne iş olsa yaparım diyerek, beden güçlerine dayalı bu işleri tercih etmektedirler. Özellikle genç yaştaki işçilerin beden işçisi olarak çalışmamaları, meslek sahibi olmaları açısından doğru yönlendirilmeleri çok önemlidir.

Meslek Tanımı:

Kas gücünü kullanarak taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanarak herhangi bir işte ücret karşılığında çalışan kişidir. Görev ve İşlem Basamakları: Beden İşçisi (Genel), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Kişisel hazırlık yapmak, b)Taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri kol gücünü kullanarak yapmak, c) Kürek, el arabası ve sokak süpürgesi gibi basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanmak, d) Yükleme, boşaltma yapmak, e) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemleri almak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir. 

Üniversite En Az İlkokul Mezun Üst Yaş Sınırı Yok 30 Sürekli İşçi Alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın