Vaka Artışları Eğitimcileri Endişelendiriyor

Vaka Artışları Eğitimcileri Endişelendiriyor
Vaka Artışları Eğitimcileri Endişelendiriyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullar 31 Ağustos tarihinde online eğitim ile açılıyor. Daha sonra ise kademeli olarak 21 Eylül tarihinde okulların yüz yüze açılması planlanıyor. Bu noktada 21 Eylül tarihinde anaokulları, 1 ve ikinci sınıflarla birlikte meslek liselerinde staj çalışmalarının başlaması planlanıyor. Daha sonra ise sınava girecek sınıfların açılması 3 hafta sonrada genel bir açılım planlanıyor. Fakat ülkemizde dün açıklanan rakamlar ile birlikte vaka sayısının 1500’ü geçmesi ile birlikte okulların 21 Eylül tarihinde açılmasının zora girebileceği ifade ediliyor.

Vaka Sayısı 2 bini Geçerse Tekrar Bir Erteleme Gelebilir

Eğitim camiasında konuşulan bir iddia ise hem öğrenci hem de velileri tedirgin ediyor. Buna göre vaka sayısı artış hızı bu şekilde devam ederse ve 2 bin sayısını geçerse okulların açılmasının tekrar ertelenebileceği ifade ediliyor. Özellikle ABD’de okulların açıldığı bazı bölgelerde vaka sayısının artması ve okulların tekrar tatil edilmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyu ciddi anlamda düşünmeye başladığı ifade ediliyor.

Okullarda hijyen ve sosyal mesafe anlamında önlemlerin alınmasına rağmen okulların fiziki yapısı ve öğrenci sayısı göz önüne alındığında kurallara uymanın oldukça zor olacağı ifade ediliyor. Eğer okul kaynaklı tekrar bir vaka artışı yaşanırsa vaka sayısının çok hızlı artabileceğinden ve ikinci dalgayı tetikleyeceğinden endişe duyuluyor.

2021 Yılı Mart Ayında Başlayacak Tek Dönem Seçeneği

Vaka sayılarının bu senli artmaya devam etmesi ve ikinci dalganın başlaması durumunda ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mart ayında başlayacak ve 5 ay sürecek tek dönemlik bir eğitim öğretim dönemi uygulamasına geçileceği iddia ediliyor. Böyle bir durumda ise yaz tatili süresinin kısa tutulacağı ve Cumartesi günleri de eğitim yapılarak tek dönemde gerekli eğitim ve öğretimin bitirilmesi planlanıyor. Okulların 21 Eylül tarihinde açılıp açılmayacağı ise 7 Eylül tarihine kadar vakaların seyri sonrasında Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve MEB arasında yapılacak toplantı ile belli olacak.

Vaka Artışları Eğitimcileri Endişelendiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın