Vaka Sayıları Tekrar 1000’in Altında

Vaka Sayıları Tekrar 1000’in Altında
Vaka Sayıları Tekrar 1000’in Altında
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Dünya genelinde alınan önlemlere rağmen corona virüs vaka sayılarında ne yazık ki istenilen düşüşler yaşanamıyor. Fakat dün açıklanan rakamlar tedbirlerin ne denli önemli olduğunun görülmesi anlamında odlukça umut verici olarak yorumlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan 14 Temmuz 2020 corona virüs verileri incelendiğinde 33 günlük büyük bir aradan sonra günlük vaka sayısının tekrar binin altına düşmesi moral anlamında ve önlemlerin ne denli değerli olduğunun anlaşılması bakımında oldukça değerli olduğu yorumları yapılıyor.

Bilindiği gibi normalleşme süreci sonrasında vaka sayılarında ki düşüş bir anda durmuştu. Vatandaşlar sanki virüs tamamen hayatımızdan gitmişçesine rahat davranmaya başlamıştı. En son 33 gün önce günlük vaka sayısı 987 olarak gerçekleşmiş ve o tarihten sonra bir daha bin sayısının altı görülememişti. Vaka sayıları o tarihten sonra çok hızlı bir şekilde ilk olarak 1100’lü daha sonra ise 1500’lü rakamlara kadar ulaşmıştı.

O tarihten sonra önlemler sıkılaştırılmış ve Türkiye’nin birçok ilinde maske takma zorunluluğu getirilmişti. Alınan bu önlemlere rağmen vaka sayısında ki azalışın çok yavaş olduğu görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 14 Temmuz corona virüs sayıları ile tam 33 gün sonra açıklanan 992 vaka sayısı ile yoğun bir çaba sonucunda vaka sayısı tekrar binin altına çekilmesi sevinç yarattı.

Bakan Koca Tedbirler Konusunda Uyardı

Sağlık Bakanı dün mutlu edici haberi verirken vatandaşlara çeşitli uyarı ve ikazları yapmaya da devam ettiği görüldü. Bakan Koca’nın dikkat çektiği husus ise tedbirsizlik sebebiyle vaka sayılarının çok hızlı artmasına rağmen alınan tedbirlerin vaka sayısını çok hızlı düşürdüğü gerçeği oldu. Bu sebeple Sağlık Bakanı Koca maske takma ve sosyal mesafe kurallarının ne şartta olursa olsun esnetilmeden devam etmesi gerektiğini belirti. Sağlık Bakanı Koca kamuoyunda edinilen havaların ısınması ile virüsün etkisini tamamen yitireceği algısının son derece yanlış ve tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Bakan Koca’nın bu uyarısında ne kadar haklı olduğu yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı şu günlerde dünya genelinde vaka sayılarının 200 binleri aşması olarak yorumlanıyor.

Vaka Sayıları Tekrar 1000’in Altında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın