Vaka Sayısı Bine Dayandı Yeni Önlemler Gelebilir

Vaka Sayısı Bine Dayandı Yeni Önlemler Gelebilir
Vaka Sayısı Bine Dayandı Yeni Önlemler Gelebilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye son dönemde sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında oldukça hareketli günler yaşıyor. Bir yanda okulların 31 Ağustos tarihinde açılıp açılamayacağı tartışmaları yaşanırken diğer tarafta döviz ve altın fiyatlarında ki yüksek artışlar konuşuluyor. Tüm bunların ana nedeni ise tüm dünyada hızla yayılmaya ve can almaya devam eden corona virüs pandemisi oluyor.

Türkiye Corona virüs ile mücadelede örnek gösterilen ülkeler arasında yer alsa da ne yazık ki son dönemde halk olarak konsantrasyonumuzun kaybolduğu görülüyor. Bu durum direkt bir şekilde vaka sayılarına yansıyor. 2 Haziran tarihinde 726 vaka sayısı görüldüğünde Türkiye’nin bir ay içerisinde vaka sayısını yüzün altına indireceği tahmin ediliyordu. Fakat gelinen noktada böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi vaka sayılarında tekrardan çok ciddi oranda bir artış görülüyor.

Kurban Bayramı İle Vaka Sayısı Artabilir

Kurban bayramı ile birlikte Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan vatandaşlarımız memleketlerine gittiler. Bu durum ise önümüzde ki 10 gün içerisinde büyük bir risk oluşturuyor. Son 3 günde vaka sayısı 919’dan 990’a dayandığı görüldü. Yaklaşık yüzde 8 oranında ki artışın gelecek için son derece kaygı verici olduğu belirtiliyor.

Bilim kurulu üyeleri bayram dolayısıyla etkileşimin iller arasında da en üst seviyeye ulaşması ile birlikte bayramdan sonraki 10 günlük süreçte vaka sayısının beklenenden çok daha fazla artabileceğinden endişe ediyor. 2 Haziran tarihinde 726 olan vaka sayısı 14 Haziran tarihinde 2 katından fazla artarak 1560’a çıkmıştı.

Bayram döneminde de vaka sayısının iki katına çıkarak iki bini aşmasından büyük endişe duyuluyor. Böyle bir artışın olması durumunda ise tekrar bazı yasakların devreye girebileceği, okulların açılmasının ertelenebileceği ve daha sıkı bazı önlemleri hükümet tarafından alınabileceği uyarısı yapılıyor. Özellikle önlemleri yüzde 90 oranında kaldıran İspanya’da vaka sayısının tekrardan 3 bini aşması ile birlikte dünya genelinde pek  çok ülkede önlemlerin bir kısmının geri geldiği görülüyor.

Vaka Sayısı Bine Dayandı Yeni Önlemler Gelebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın