Vakaları Bıkkınlar Uçurdu Yeni Vaka 2 Bin 200’lere Geldi

Vakaları Bıkkınlar Uçurdu Yeni Vaka 2 Bin 200'lere Geldi
Vakaları Bıkkınlar Uçurdu Yeni Vaka 2 Bin 200'lere Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan Toplum Bilimleri Kurulu tedbirlere uymayanların gerekçelerini araştıran bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmada tedbire uymayanların büyük bir çoğunluğunun bıkkınlık ve umursamazlık içinde olduğunu belirledi. Psikolojik olarak bıkkınlık ve umursamazlık içinde olanlar tedbir almıyor.

Özellikle 25 yaşın altında genç erkekler bana bir şey olmaz mantığı ile hareket ediyor. Kadınlar ise erkeklere göre daha fazla tedbirli davranıyor. Kadınların daha fazla dikkat ettiğinin ortaya çıktığı araştırmada diğer bir sonuç, gelir durumu iyi olmayanların kuralları daha az uyguladığı şeklinde ortaya çıktı. Bunların yanında koronavirüs hastalığının komplo olduğuna inanan sayısı da her geçen daha da artmakta.

İkinci Dalga Gelebilir

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin de yaptıkları toplantıda, Avrupa’yı vuran ikinci dalganın çok kısa sürede Türkiye’ye de geleceğini ve riskin giderek artacağını vurguladı. Kısa süre sonra Türkiye’yi ikinci dalganın geleceği yönünde değerlendirmeler yapılmakta. Son dönemde artan vakaların sayısı da bu teoriyi doğrulamakta.

Özellikle kasım ayından sonra aralık ayının ortasına kadar bütün Dünya ile birlikte Türkiye’nin de ciddi artış içine gireceği belirtildi. Sadece Türkiye’de değil tüm Dünyada vaka sayılarının artacağı değerlendirilen toplantıda kısa sürede ikinci dalganın geleceği belirtildi. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya illerinde hareketlilik çok fazla dikkati çekmekte. Bu illerde riskin çok büyük olduğu vurgulanmakta. 

Covid-19 konusunda bütün Dünya’da ilk dalgadan daha fazla bir bulaş ve yayılma olduğu vurgulanmakta. Ancak ilk dönemdeki kadar ölüm oranlarının yüksek olmadığı da yapılan bir diğer açıklama. Salgında henüz en kötüyü geride bırakmadığımız değerlendirmesi yapılan toplantılarda ilerleyen dönemde daha riskli günlerin gelebileceği belirtildi.

Tüm bu uyarılara rağmen tüm hayatın tamamen durdurulamayacağı da vurgulanan açıklamada ancak aç kapat mantığı ile hayata devam edilebileceği vurgulandı. Vakaların yoğun olduğu bölgelere yapılacak kapatma ve tedbir artışları ile hareket edilebileceği belirtildi. Vakaların arttığı bazı il ve ilçelerde cadde ve parklar kapatılabilir ve 65 yaş üstü ile çocuklar için ilave tedbirler alınabilir.

Vakaları Bıkkınlar Uçurdu Yeni Vaka 2 Bin 200’lere Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın