Virüs Salgınında Yeni Bir Artış Uyarısı

Virüs Salgınında Yeni Bir Artış Uyarısı
Virüs Salgınında Yeni Bir Artış Uyarısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs vakalarında yaşanan artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir özelinde vaka artışını gözler önüne seren bazı bilgi paylaşımında bulundu.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Koronavirüs salgınında yeniden ve oldukça etkili bir şiddetlenme olduğunu ifade ederek İzmir’de görülen vaka sayısının 1 ay öncesine göre yüzde 42 oranında arttığına işaret ettiği görüldü.

Son 1 haftada vaka artış hızının yüzde 10’lara gerilediğini belirten Bakan Koca önlemlere kesinlikle uyulması çağrısında bulundu. Diğer taraftan Sağlık Bakanı Koca Twitter’dan yaptığı paylaşımda “İçimizdeki en babayiğit kişi için: Testi pozitif çıkarsa, içimizdeki en babayiğit kişiye bile çok şey olur. Hiçbir şey olmazsa, en az 1 hafta hayattan izole olur. Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün. Tedbirin, 83 Milyona, 1 milyon yüz bin sağlık çalışanına yararı” ifadelerini kullandığı görüldü.

Ekim ve Kasım Aylarına Dikkat Çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ekim ve Kasım aylarına ayrı bir parantez aşarak bu aylarda grip ile birleşecek olan corona virüs salgının etkisinin çok daha olumsuz olabileceğini ifade etti. Şuan itibari ile aşı çalışmalarından oldukça iyi sinyaller alındığını belirten koca bu sebeple vatandaşların biraz daha sabır göstermesi ve kurallara hiç olmadığı kadar uymalarını talep etti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada ise Ekim ve Kasım ayların da virüsün hiç olmadığı kadar yayılabileceğini ve günlük vaka sayısının 500 binin üzerine çıkarken vefat sayısının da 15 binli rakamları görebileceği uyarısında bulunuyor.

Ekim ve Kasım Ayları İçin Kısıtlama Talebi

Türkiye genelinde vaka sayılarının giderek artması ile birlikte Ekim ve Kasım ayları için çeşitli kısıtlamaların tekrara devreye alınması gerektiği ifade ediliyor. Bu noktada hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve okulların Aralık ayına kadar yüz yüze eğitime açılmaması gibi önlemlerin masada olduğu ve haftaya yapılacak toplantı ile birlikte yeni kararların alınabileceği kulislerde konuşuluyor.

Virüs Salgınında Yeni Bir Artış Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın