Yeni Antikor Aşısı 1 Yıl Koruyor!

Yeni Antikor Aşısı 1 Yıl Koruyor!
Yeni Antikor Aşısı 1 Yıl Koruyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Dünyada ve ülkemizde görülmekte olan ve can yakmaya devam eden korona virüse karşı 1 Yıl dayanaklı olan yeni antikor aşısı ortaya çıktı.

Bu aşı çalışmalarında Covid-19 geçiren 1.579 kişiden sadece beşinin yeniden hastalandığı, onlardan da birinin hastaneye yattığı tespit edildi.

Yapılan Açıklamalar:

Öte yandan hem hastalığı geçirenlerin hem de aşılananların ek doz aşılara ihtiyaç duyacağı belirtiliyor. Hastalığı geçiren kişilere tek doz olarak hatırlatma aşısı yapılması planlanırken hastalığı ağır geçirenlerde bağışıklık süresi uzasa da, ortalama altı ay koruyuculuğun sağlandığı tahmin ediliyordu.

Ayrıca iki doz şeklinde uygulanan aşıların, üçüncü doz tartışmaları da yapılıyor. Hem CoronaVac hem de BioNTech aşılarında hatırlatma dozlarının gerekeceği belirtiliyor. Uzmanlar, CoronaVac aşısı olan kişilerin üçüncü dozlarının, ikinci dozdan altı ay sonra, BioNTech aşısı olanlarda ise bir yıl sonra yapılabileceğini düşünüyor. Türkiye de üçüncü doz hatırlatma aşılarının ne zaman yapılması gerektiğini araştıracak.

Yeni Antikor Aşısı 1 Yıl Koruyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın