Yerinde Karar Süreci Başladı! 1 Mart Pazartesi Normalleşme Sürecine Girecek İller

Yerinde Karar Süreci Başladı! 1 Mart Pazartesi Normalleşme Sürecine Girecek İller
Yerinde Karar Süreci Başladı! 1 Mart Pazartesi Normalleşme Sürecine Girecek İller
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını “covit-19” sürecinde ülkemiz kritik aşamaya geçiyor. 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla YERİNDE KARAR süreci başlayacak. İller kendi kararını verebilecek. Normalleşme sürecinin ilk adımı olan vaka sayılarındaki azalışla kısıtlamalara dair de ilk gevşemeler belli oluyor. 1 Mart Pazartesi gününden sonra 81 il için yeni karar mekanizması işlemeye başlayacak.

Tarihi Gün Geldi!

Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye’de 81 ilde yerinde karar mekanizması başlıyor. 81 il kendi kararını verecek. İller bu kararı hangi koşulda vereceğine risk grubuna göre belirleyebilecek.

Risk Grubuna Göre Karar

Her ilde valilikler ve il hıfzıssıhha kurulları tarafından vaka sayıları çerçevesinde kararlar alınabilecek. İller hangi risk grubuna girerse o şekilde kararlar verilebilecek. İller de hangi risk grubuna girdiğini her hafta açıklanan vaka sayılarına göre öğrenebilecek. Bu kapsamda risk gruplarına göre illerde kısıtlamaların gevşetilmesi veya esnetilmesi kararı alınabilecek.

Düşük risk grubu, orta risk grubu, yüksek risk grubu ve çok yüksek risk grubu olmak üzere 4 farklı risk grubuna göre iller ayrılacak. Düşük ve orta seviyeye giren iller için kısıtlamaların gevşetilmesi noktasında adım atılabilecek. Bunun tam tersi olarak da yüksek ve çok yüksek riskli gruplar için kısıtlamaların daha da sıkılaştırılmasına dair atım atılabilecek.

Kabine Toplantısında İlk Veriler Netleşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bugün itibarıyla kabine toplantısı yapılacak ve risk gruplarına göre iller belli olurken hangi risk grubunda ne gibi karar verilebileceği belli olacak. 1 Mart itibarıyla da ilk veriler ışığında yeni iller belirlenecek ve nihai karar verilerek yerinde karar süreci tam olarak hayata geçmiş olacak.

İşte ilk veriler ışığında sokağa çıkma yasağı kalkması beklenen düşük ve orta riskli illerin tam listesi:

İllerin Tam Listesi.

Yerinde Karar Süreci Başladı! 1 Mart Pazartesi Normalleşme Sürecine Girecek İller

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın