Yerleşemeyen Öğrenciler Ek Tercihleri Bekliyor

Yerleşemeyen Öğrenciler Ek Tercihleri Bekliyor
Yerleşemeyen Öğrenciler Ek Tercihleri Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklandı. YKS sonuçları ardından bu yıl 838.221 kişilik toplam kontenjana 781.165 kişi yerleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Henüz bir yere yerleştirilmeyen adaylar ise boş kalan ve kayıt yaptırılmayan kalan 57 bin kişilik kontenjan için ek tercihleri yapmayı bekliyor.

Henüz bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler en kısa sürede ek tercih sürecinin başlamasını ve hayatlarında ki belirsizliğin son bulmasını talep ediyor. 2020 yılı ek yerleştirme sürecine yönelik olarak için şu ana kadar resmi bir açıklamanın yapılmadığı görülüyor. Üniversite kayıt sürecinin geçtiğimiz hafta sona ermesinin ardından ek yerleştirme sürecinin en kısa sürede başlatılması bekleniyor.

Ek Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak

2020 senesi pandemi salgını sebebiyle normal işleyişe göre büyük sekteye uğradı. Bu sebeple 2019 yılına göre değerlendirme yapılması oldukça güç olsa da geçtiğimiz sınav süreci göz önüne aldığında ek yerleştirme kılavuzunun pazartesi ya da salı günü yayımlanması bekleniyor. 2019 yılında 19 ile 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen üniversite kayıtlarının ardından ek yerleştirme kılavuzu 4 Eylül’de yayınlanmış, tercihler ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Fakat bu sene sürecin yaşanan değişikliklerde dolayı sarkması bekleniyor. Eğitim camiasında ek yerleştirme sürecinin bu hafta içerisinde başlatılması bekleniyor.

22 Bin 327 4 Yıllık Boş Kontenjan Bulunuyor

Yapılan yerleştirme sonucunda 838.221 kişilik toplam kontenjanın 781 bin 165’lik kısmı dolmuştu. Geriye kalan 57 bin boş kontenjanın ise 22 bin 327 tanesi 4 yıllık lisans bölümlerine ait durumda olduğu görülüyor. Bu 22 bin 327 sayısının 11 bin 749’u devlet,  10 bin 578’i ise vakıf üniversitelerine ait bulunuyor. Eğitim uzmanları bu 4 yıllık bölümler için yanlış ve hatalı tercih nedeniyle atanamayan adayların yerleşeceğini ve bu sebeple minimum puanlarda herhangi bir düşüş yaşanmasının beklenmediğini belirtiyor. Hatırlandığı gibi birçok üniversite güz dönemi için uzaktan eğitim yapılacağını açıklamıştı.

Yerleşemeyen Öğrenciler Ek Tercihleri Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın