YKS Kılavuzu Yayınlandı! Tercihler 6-14 Ağustos’ta

YKS Kılavuzu Yayınlandı! Tercihler 6-14 Ağustos'ta
YKS Kılavuzu Yayınlandı! Tercihler 6-14 Ağustos'ta
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ön Bilgi Amacı Taşıyor

YKS 2020 için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Ön Bilgi Kılavuzu yayımlandı. Binlerce öğrenciyi ilgilendiren kılavuz, adaylara ve konuyla ilgili diğer kişilere bilgi vermeyi amaçlıyor. Kılavuzu görmek isteyenler ÖSYM’nin internet adresini ziyaret ederek içeriğe ulaşabilir.   21-24 Temmuz tarihleri arasında kılavuza bakılarak yön belirlenebilir. Yayımlanan kılavuzla beraber adaylar, belirtilen tercih süresi içerisinde gerekli incelemeleri yaparak duyuruları siteden izlemeleri gerekiyor.

Tercihler 6-14 Ağustos’ta

Açıklanan kılavuzla beraber ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tercih süreleriyle alakalı bilgi verdi.  Aygün, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na bağlı tercih sürelerinin 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Tercih bildirim işlemlerini tamamlayan adaylar, eğer değişiklik yapmak isterse https://ais.osym.gov.tr adresine girerek bu işlemi tamamlayabilecek.  

Kod Ve İsimler Doğru Yazılmalı

Tercih yapan adayların kılavuzdaki tablolara bakarak bilgilerini doğru şekilde yazması gerekiyor. Girmeyi amaçladıkları yükseköğretim programlarını saptamalarının ardından programların kodları-isimleri bağlı oldukları üniversite ve fakülte-yüksekokul gibi detayları bütünüyle doğru şekilde yazmaları gerekiyor.  Tercih sırası doğrultusunda yazılan seçimlerden de önce puanlar doğrultusunda hangi bölümlere hak kazanıldığının iyi tespit edilmesi gerekiyor.  Aksi halde öğrencilerin yaptığı tercihler sadece bir yazıdan ibaret kalıyor.

Tablo 3- Tablo 4 ‘e Dikkat

2020-TYT’de 150 ve üzeri puan almış olan adaylar, Tablo 3’teki tercih alanlarına göre davranabilecekler.  Diğer yandan tablo 4’teki yükseköğretim programlarını seçmek isteyenler ise 2020-AYT-YDT’de 170 puan ve daha fazlasını aldıklarında tercih hakkı kazanabilecek. Adaylarda girmek istedikleri programlarla alakalı olarak tablolar üzerinden bir tercih sırası belirleyecek.   Bu sıradaki herhangi bir hata durumunda bütün sorumluluk tercih yapacak olan adaya ait. Fakat tercih alanlarının bütünüyle tamamlanması zorunlu tutulmuyor. Yani kılavuza bakarak tercih yapacak olan aday, sadece 4 program göstermek istiyorsa bu sayıda gösterebilecek. Yani kendi okumak istediği alanda istediği programı yazarak 2020-YKS sonuç bilgilerini talep edebilecek. Puanlar ve tercihler doğrultusunda başarı sıralamaları da belirlenecek.

YKS Kılavuzu Yayınlandı! Tercihler 6-14 Ağustos’ta

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın