Yüz Yüze Eğitim Sorunsuz Başladı

Yüz Yüze Eğitim Sorunsuz Başladı
Yüz Yüze Eğitim Sorunsuz Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye yaklaşık 2 aydır okulların yüz yüze eğitime açılıp açılamayacağını merak ediyordu. Hatta son dönemde ülkemizde corona virüs vaka sayısında yaşanan artış ile birlikte okulların en azından yıl sonuna kadar yüz yüze eğitime açılmasının oldukça zor olduğu belirtiliyordu. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen hummalı çalışmalar ve alınan önlemlerle birlikte okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine kısmı de olsa yüz yüze eğitim başlamış oldu.

Bugün yüzbinlerce öğrenci ilk defa okulla tanışmanın heyecanını yaşadı. Bu ilk hafta sadece bir gün ve uyum programı yapılacak. Önümüzde ki haftadan itibaren ise birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri haftanın 2 günü okulda yüz yüze eğitime başlayacaklar.

İlk Gün Katılım Son Derece Yüksek Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devam zorunluluğu getirilmemesine rağmen vatandaşlar alınan önlemleri görerek ve çocuklarının eğitimden daha fazla mahrum kalmaması amacıyla çocuklarının çok büyük çoğunlukla okula getirdikleri görüldü.  Bu durum öğrencilerin ve velilerin okula ve yüz yüze eğitimi ne denli özlediklerinin en önemli kanıtı olarak görülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre yurt genelinde şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde yüz yüze eğitime geçildiği ve katılımın beklenenden çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor. 3 haftalık süreç sonunda ise diğer sınıflar içinde kademeli yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek.

Okullarda Ücretsiz Maske Dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime geçiş sürecinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için ise yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu doğrultuda öğrencilere üç hafta içerisinde ücretsiz maske dağıtımı yapılacak ayrıca tüm okullarda giriş ve çıkışlarda öğrencilerin ateşleri ölçülüyor. Eğitim uzmanları vaka sayısının 1500’ün üzerinde seyretmesi halinde diğer sınıflar için yüz yüze eğitime geçilmesinin şimdilik oldukça zor olarak görüldüğünü ifade ediyor. 1. Sınıf öğrencileri için okuma yazma öğrenilmesi çok önemli olduğundan dolayı yüz yüze eğitim süreci oldukça önem arz ediyor.

Yüz Yüze Eğitim Sorunsuz Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın