Yüz Yüze Eğitim Süreci Netleşti

Yüz Yüze Eğitim Süreci Netleşti
Yüz Yüze Eğitim Süreci Netleşti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vaka sayısının 1800’e dayandığı ve riskin giderek arttığı şu günlerde okulların yüz yüze eğitime tam anlamıyla açılıp açılmayacağı tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okul öncesi eğitim ve birinci sınıflar için 21 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgili olarak son derece titiz bir şekilde ‘’uyum programı rehberi’’ hazırlandı.

Uyum Eğitimi Haftanı Bir Günü Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama uyarınca, okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında yapılacak olan uyum eğitimi için bir çalışma hazırlandı. Bakanlık tarafından “Uyum Eğitiminde Dikkat Edilecek Hususlar”ı ortaya koyarak yüz yüze eğitime başlama sürecinin çok daha etkili ve verimli şekilde gerçekleştirilmesi ve süreci tüm okullarda ortak bir şekilde yürütülmesi için bu rehberin hazırlandığı ifade ediliyor
Milli Eğitim İl Müdürlükleri vasıtasıyla tüm okullara gönderilen rehberde, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yöneticileri için planlanan tedbirler tüm detaylarıyla ortaya konuyor.

Bu rehbere göre okul idarelerinin, 21-25 Eylül tarihleri arasında hangi günlerde eğitim verileceği öğretmenlerle birlikte karar verilecek. Rehberde okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1’inci sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 Gün üzerinden bir planlama yapılacağı bilgisi yer alıyor. Ayrıca rehberde sosyal mesafe ve öğrencilerle ilgili alınacak tüm önlemlerin nasıl olacağı ve hangi kriterleri tanıyacağı bilgisi de yer alıyor.

Genel Karar 3 Hafta Sonra

Okulların okul öncesi ve birinci sınıflar olmak üzere 21 Eylül tarihinde kısmı olarak yüz yüze eğitime açılmasından sonra diğer sınıfların yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağı ve hangi şartlarda eğitimin olacağına ise 21 Eylül tarihinden sonraki 3 haftalık süreçte karar verilecek. Vaka sayılarında ki artışın bu şekilde devam etmesi durumunda ise okulların yüz yüze eğitime tam anlamıyla açılma sürecinin daha da uzayabileceği tahmin ediliyor.

Yüz Yüze Eğitim Süreci Netleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın